Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група у понеділок, 21 травня, має розглянути процедуру ухвалення виборчих документів у Верховній Раді


Про це після засідання робочої групи у суботу повідомили журналістам народний депутат V скликання, «нашоукраїнець» Микола Оніщук і колишній президент України Леонід Кравчук. За словами Миколи Оніщука, «Це означає, що робоча група, по суті, завершила роботу над пакетом законів, включаючи сьогоднішнє рішення про внесення змін до закону про статус народного депутата та внесення змін до регламенту Верховної Ради». У суботу робоча група працювала лише півтори години, після чого було оголошено перерву до понеділка.


Про це після засідання робочої групи у суботу повідомили журналістам народний депутат V скликання, «нашоукраїнець» Микола Оніщук і колишній президент України Леонід Кравчук.

За словами Миколи Оніщука, «Це означає, що робоча група, по суті, завершила роботу над пакетом законів, включаючи сьогоднішнє рішення про внесення змін до закону про статус народного депутата та внесення змін до регламенту Верховної Ради».

Микола Оніщук наголосив, що залишилось розглянути завершальний документ робочої групи – протокол розгляду цих питань на відповідному засіданні парламенту.

А координатор парламентської коаліції, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що дострокові парламентські вибори можуть відбутися лише на основі політичного консенсусу Президента і Прем’єр-міністра

За словами Раїси Богатирьової, діалог між Віктором Ющенком і Віктором Януковичем постійно триває, але робоча група має напрацювати документи, котрі політично і законодавчо підкріплять відповідний консенсус.

Координатор парламентської коаліції зазначила, що напрацьовано переважну більшість документів для розгляду їх у пленарному порядку, незважаючи на незначну кількість принципових і важливих розбіжностей.

Раїса Богатирьова також відзначила, що в робочій групі триває дискусія, як голосувати законопроекти – в пакеті чи окремо за кожен законопроект. При цьому вона підкреслила, що під час засідання робочої групи переговорники отримали досвід ухвалення переважної кількості рішень консенсусом.

Вона вважає, що впродовж декількох днів можна остаточно узгодити всі питання проведення дострокових виборів. Це можливо при погодженні трьох основних принципів: проведення виборів відповідно до закону, забезпечення прозорості і демократичності виборчого процесу та, найголовніше, знаходження політичного консенсусу.

Крім того, Раїса Богатирьова зазначила, що важливе рішення Конституційного Суду щодо виборів. «Я розумію, що рішення КС вирішально важливе, але вже сьогодні стільки опонентів до цього невідомого рішення, що навряд чи це рішення буде носити зобов''язуваний характер для наших опонентів».

У суботу робоча група працювала лише півтори години, після чого було оголошено перерву до понеділка.

Матеріали до теми:

• Президент переніс засідання РНБО, що було заплановане на 18 травня • РНБО: сила, чи компроміс? • Робочій групі дали додатковий час • Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун)
XS
SM
MD
LG