Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад прибув сьогодні до Мінська з дводенним візитом


Минулого листопада Президент Лукашенко відвідав Іран.

Цей візит зводить разом лідерів двох найбільш дипломатично ізольованих держав. Ахмадинежад проведе переговори з Президентом Білорусі Альяксандром Лукашенком, зокрема, мова йтиме про енергетику та торговельні стосунки.

Минулого листопада Президент Лукашенко відвідав Іран. Тоді була підписана низка домовленостей між країнами і білоруський президент обіцяв підтримати іранську ядерну програму.

Торговельний оборот між Білоруссю та Іраном на сьогоднішній день становить 30 мільйонів доларів. Однак обидві сторони сподіваються, що домовленості в царині нафтового сектору, авто та тракторного будівництва збільшать торговельні стосунки між країнами більш ніж в 10 разів.

Західні уряди критикують як Іран так і Білорусь. Іран за його ядерну програму, а Білорусь за порушення людських прав. Проти Ірану діють санкції ООН оскільки Іран не зупиняє своєї ядерної програми збагачення урану. Проти Білорусі Сполучені Штати та Європейський Союз запровадили фінансові та візові санкції.

Білорусь продає Ірану військову техніку та запчастини. Минулого січня міністри оборони Ірану та Білорусі підписали договір про поглиблення військових відносин.
XS
SM
MD
LG