Доступність посилання

ТОП новини

Дату виборiв можуть узгодити тiльки Ющенко та Янукович, вважають представники "Нашої України" і БЮТ


Представник "Нашої України" в робочiй групi у справі дострокових виборiв Микола Онiщук у понедiлок пiд час перерви в засiданнi робочої групи заявив: «Компромiсу щодо дати виборiв має бути досягнуто на рiвнi Президента i прем''єра».

Представник "Нашої України" в робочiй групi у справі дострокових виборiв Микола Онiщук у понедiлок пiд час перерви в засiданнi робочої групи заявив: «Що стосується самої дати, ми називали можливі дати. Природно, що представники опозиції пропонували главі держави, щоб це був липень, зокрема, 15 липня. Що стосується фракцій коаліції, то їхня рекомендована дата – це кінець вересня, жовтень. Це рівень компромісу, який має бути досягнутий між Президентом і прем’єр-міністром».

За словами Оніщука, обсяг роботи, виконаний робочою групою на поточний момент, достатнiй для того, щоб у понедiлок увечерi у Верховнiй Радi було зареєстровано всi законопроекти i постанови парламенту, якi необхiдно ухвалити для проведення виборiв.

А Блок Юлії Тимошенко вважає за можливе голосувати у Верховній Раді у вівторок, 22 травня, пакет законопроектів про проведення позачергових виборів парламенту, повідомив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Турчинов також повідомив, що робоча група, станом на понеділок, закінчила свою роботу, і планується, що Президент Віктор Ющенко й прем''єр-міністр Віктор Янукович під час зустрічі у понеділок обговорять вихід з політичної кризи.

На думку Турчинова, якщо сьогодні це питання не буде вирішено, то треба ставити крапку в переговорах і забезпечувати указ Президента про дострокові парламентські вибори.

За словами Турчинова, «в протокол розбіжностей були винесені питання за ініціативи комуністів і соціалістів виключно ті, які мають на меті взагалі зірвати виборчий процес. Зрозуміло, що вони не можуть обговорюватись, – це зміни до Конституції, підвищення явки виборців більше 50%. Ці пропозиції не мають жодного відношення до виборчого процесу».

Матеріали до теми:

• Третій тиждень перемовного марафону. • Президент переніс засідання РНБО, що було заплановане на 18 травня • РНБО: сила, чи компроміс? • Робочій групі дали додатковий час • Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун)
XS
SM
MD
LG