Доступність посилання

ТОП новини

Більшість львівських школярів проведуть літні канікули на вулиці


Галина Терещук Львів, 21 травня, 2007 (Radiosvoboda.ua) – Вулиця стане єдиним місцем для проведення вільного часу для більшості львівських школярів, у яких невдовзі розпочнуться літні канікули. Навіть чимало малозабезпечених родин не зможуть отримати безкоштовну путівку для дитини у літній табір відпочинку.

У Львові проживають понад 74 тисячі дітей шкільного віку. Яка саме кількість з малозабезпечених родин, сиріт, позбавлених батьківської опіки, інвалідів, за багатодітних сімей, дітей, які мають статус постраждалих внаслідок Скнилівської катастрофи, талановитих та обдарованих – такої загальної статистики немає.

Cписок дітей-сиріт на відпочинок уже складений

Власне, ці діти шкільного віку і мають право на безкоштовний відпочинок влітку в таборі у Карпатах. Їх у підпорядкуванні міськради два. Один – для успішних школярів, інший – для тих, хто перебуває на обліку в управлінні у справах неповнолітніх. У Карпатах протягом двох тижнів цього року відпочинуть трішки більше тисячі дітей.

Список дітей-сиріт, позбавлених батьківської опіки, тих, хто перебуває на обліку, на літній відпочинок складений. Тарас Гурей, начальник відділу у справах неповнолітніх міськради: «Зараз ми більше залучатимемо психологів, соціальних працівників для роботи з дітьми, які перебувають на обліку».

Для багатьох батьків літні канікули – це проблема

На літнє оздоровлення дітей з Львівського міського бюджету виділили 750 тисяч гривень. Жоден із заможних львівських бізнесменів не зголосився, щоб допомогти матеріально малозабезпеченій родині, де хвора дитина, придбати путівку для оздоровлення. Не запропонували свою допомогу й банки, які мають бази відпочинку.

Не відпочинуть за державний рахунок і діти багатодітної матері Лесі Кравчишин. Ось що розповіла мати 7 дітей (найменшій 6 місяців, а найстаршому – 18 років), як їй вдається оздоровити своїх синів та дочок:

«Путівки нам надавав відділ освіти, правда, гарячі, двом дітям через рік. А що стосується молодших дітей, то відпочинок нереальний, щоб вивезти дітей з міста — це проблема».

Відтак більшість львівських школярів, як з бідних родин, так і ті, чиї батьки працюватимуть, проводитимуть канікули переважно на вулиці. До слова, дитячий травматизм під час літніх канікул у місті зростає вдвічі.
XS
SM
MD
LG