Доступність посилання

ТОП новини

Трилогію спогадів про Юлію Тимошенко пише її тітка


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 23 травня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - Тітка Юлії Тимошенко пише вже третій том книги роздумів та спогадів про свою відому племінницю. Трилогія “Юля, Юлечка” у повному обсязі має побачити світ приблизно за рік.

Антоніна Ульяхіна
(RadioSvoboda.Ua)
Свою політичну кар’єру тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна розпочала два роки тому, коли їй виповнилося 55. Сьогодні вона є першою особою в обласній організації “Батьківщини”, активістка мітингів та акцій протесту. А ще, літераторка.

За перо взялася недавно, аби розповісти широкому загалу про племінницю. Перша і друга книги “Юля, Юлечка”, що розповідають про дитинство і початок бізнесової діяльності Юлії Тимошенко, вже вийшли друком.

Третій том розкриє Тимошенко

На черзі третій том, де пані Ульяхіна збирається розповісти про жінку-політика з точки зору її родини і де, як обіцяє, розкриє таємну, внутрішню сутність лідера БЮТу.

Антоніна Ульяхіна каже, що задумала цю книгу, щоб показати наскільки важко сьогодні в українському суспільстві жінці бути в ролі бізнесмена і політика. Вона хоче показати, як сформувався характер Юлії Тимошенко, а сформувався він не в якихось особливих умовах. Головне було бажання людини в житті поставити собі планки і досягти їх, каже пані Уляхіна.

Антоніна Ульяхіна зі своєю племінницею схожі не тільки зовні чи любов’ю до білого кольору та прикрас із перлів. Навіть риси характеру у них дуже подібні, каже вона.

“Та справа, яку нам доручають, ми вважаємо за справу честі її зробити якнайкраще. На це ми тратимо всі свої сили і, мабуть, життя” стверджує Ульяхіна. Дехто критикує і каже, що це непримиримість. Пані Ульяхіна дивується, що люди не розуміють, “що це не непримиримість, а прагнення людини долати перешкоди”.

Що пам’ятають про лідерку БЮТ дніпропетровці

Між тим на Дніпропетровщині до землячки - Юлії Тимошенко неоднозначне ставлення. Хтось вважає її “єдиним чоловіком” в українській політиці, хтось — занадто амбіційною особою. Згадують їй підняття цін за часів прем’єрства і нинішнє прагнення до влади.

Книжка про Тимошенко, каже Антоніна Ульяхіна, покликана змінити думку цих людей про леді «Ю». Впевнена — хисту розповісти про свою племінницю у неї вистачить. Біографію племінниці створюється не під вибори, запевняє вона, наразі в партійній газеті надрукували лише перший розділ, а увесь том буде готовий за рік. Наразі, каже пані Ульяхіна, їй не дуже пишеться — політична криза в країні на творчість не надихає.
XS
SM
MD
LG