Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики


Про це Вацлав Клаус сказав в інтерв’ю Радіо Свобода перед саммітом Президентів Центральної Європи, який сьогодні ввечері розпочинається в чеському місті Брно.

Про це Вацлав Клаус сказав в інтерв’ю Радіо Свобода перед саммітом Президентів Центральної Європи, який сьогодні ввечері розпочинається в чеському місті Брно: «Я вітаю Україну як вільну і демократичну державу і безмежно їй бажаю успіхів. Бажаю, щоб цей внутрішній розділ, який там існує, вже нарешті був подоланий. Потрібно, щоб усі взаємно зрозуміли, що зовсім виштовхнути один одного з політичної карти не вдасться, що ці два політичні об’єднання існуватимуть і в майбутньому, а через те потрібно якось розумно домовлятись. І цього я Україні дуже бажаю».

Президент Чехії вважає, що Україна має пройти ще досить довгий шлях до внутрішньої політичної стабільності, прискорення економічного розвитку, але, на його думку, двері до Європейського Союзу мусять бути для неї відкритими.

У самміті у Брно беруть участь президенти 15-ти країн Європи. Президент України Віктор Ющенко має приєднатись до зустрічі в п’ятницю.
XS
SM
MD
LG