Доступність посилання

ТОП новини

МВС затримало 6 осіб, причетних до вбивств Курочкіна, Воробйова та розстріл 3 осіб на Обухівській трасі


Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра МВС України Микола Куп’янський.

Співробітники Міністерства внутрішініх справ заарештували 6 громадян, які причетні до вбивства колишнього директора Дніпропетровського ринку "Озерка" Володимира Воробйова, російського бізнесмена Максима Курочкіна та до розстрілу в автомобілі на Обухівській трасі біля села Плюти 3 осіб з оточення М. Курочкіна.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра МВС України Микола Куп’янський.

За його словами, в рамках розслідування цих кримінальних справ слідчооперативними групами було опитано понад 10 тис. громадян та 300 свідків. Крім того, він поінформував, що також було вилучено 8 одиниць вогнепальної зброї. В тому числі тієї, якою було вбито В.Воробйова і самого М. Курочкіна.

Разом з тим, вилучено 15 тисяч доларів у деяких заарештованих за підготовку вбивства зазначених осіб. Нараз кількість співробітників слідчооперативної групи зменшено, в тому числі для того, щоб забезпечити надійну безпеку свідкам, а також запобігти витоку інформації.

Водночас він підкреслив, що на сьогодні слідство не має ніякої інформації, яка підтверджувала, що вказані вище вбивства скоєні на фоні політичних перипетій в Україні.

27 березня в Києві під час конвоювання біля будівлі Святошинського суду, який розглядав кримінальну справу, порушену стосовно російського бізнесмена М. Курочкіна за фактом здирництва, був застрелений підсудний і поранений співробітник конвою.

21 квітня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Службою безпеки України та Міністерства внутрішніх справ затримано ряд осіб, яких обґрунтовано підозрюють у причетності до скоєння навмисних вбивств російського бізнесмена Максима Курочкіна та директора Дніпропетровського ринку “Озерка” Володимира Воробйова та ряду інших тяжких та особливо тяжких злочинів.
XS
SM
MD
LG