Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз, Рада Європи і її Парламентська Асамблея вітають домовленість в Україні про вихід із політичної кризи


Компроміс, про який домовилися сторони, «робить переможцями всіх», заявив Хав’єр Солана. «Цієї угоди треба дотриматися, і вона врешті дасть змогу вам і всім українцям пишатися, що ви зробили це самі, без посередництва іноземних урядів чи міжнародних організацій», — заявив генеральний секретар Ради Європи Тері Дейвис на адресу Віктора Ющенка і Віктора Януковича. Парламентська Асамблея і Рада Європи далі будуть готові допомагати Україні на її запрошення всіма можливими засобами, включно зі спостереженням за виборами, додав у своїй заяві президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден.

Верховний комісар ЄС зі спільної зовнішньої політики і політики безпеки привітав українських керівників і від влади, і від опозиції з тим, як вони засвідчили свою відданість демократії і майбутньому розвиткові України.

Компроміс, про який домовилися сторони, «робить переможцями всіх», заявив Хав’єр Солана.

За його словами, тепер настав час усім в Україні зосередитися на втіленні реформ.

На його думку, це також дало б новий поштовх поглибленню зв’язків між ЄС і Україною.

«Європейський Союз твердо тримається цього партнерства, якість якого залежить від якості демократії і реформ в Україні», — додав координатор зовнішньої політики ЄС.

Генеральний секретар Ради Європи у своїй заяві привітав Президента і Прем’єр-міністра України з цією домовленістю.

«Цієї угоди треба дотриматися, і вона врешті дасть змогу вам і всім українцям пишатися, що ви зробили це самі, без посередництва іноземних урядів чи міжнародних організацій», — заявив Тері Дейвис на адресу Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Президент ПАРЄ, «тепло» вітаючи домовленість, висловив особливе задоволення висновком Президента України, що політичну кризу можна вважати завершеною через досягнений компроміс.

Парламентська Асамблея і Рада Європи далі будуть готові допомагати Україні на її запрошення всіма можливими засобами, включно зі спостереженням за виборами, додав у своїй заяві Рене ван дер Лінден.

Напередодні, в ніч на неділю, Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради України домовилися покласти край політичній кризі в Україні й провести дострокові парламентські вибори 30 вересня.
XS
SM
MD
LG