Доступність посилання

ТОП новини

Рух «Талібан» оголосив про початок нової воєнної операції, яку він збирається вести по всій території Афганістану, і відпустив трьох гуманітарних працівників


Заява про наступ пролунала на тлі низки нещодавніх повідомлень із боку афганських урядових військ і сил НАТО, які заявляли, що завдали талібам тяжких втрат.

Як заявив речник повстанців, у перебігу наступу таліби вдаватимуться до всіх можливих видів зброї і способів нападу.

Ця заява пролунала на тлі низки нещодавніх повідомлень із боку афганських урядових військ і сил НАТО, які заявляли, що завдали талібам тяжких втрат.

Зокрема, в неділю поліція Афганістану повідомила про суботній бій із талібами в провінції Кандагар, у якому загинули десятеро повстанців і двоє працівників поліції.

А війська НАТО і США в Афганістані оголосили без дальших подробиць про захоплення двох провідників боївок «Талібану» й «Аль-Каїди» на півдні й південному сході країни.

Водночас французька гуманітарна організація «Земля дитинства» підтвердила звільнення трьох її гуманітарних працівників-афганців, викрадених майже два місяці тому.

Напередодні таліби заявили, що відпустили заручників у суботу на прохання місцевих старійшин.

Афганців викрали разом із двома французами, працівниками згаданої організації. Французьких громадян таліби звільнили ще місяць тому.
XS
SM
MD
LG