Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ „великої вісімки” зустрічаються в Потсдамі


Надія Кандиба Німеччина, 30 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У середу в Потсдамі зберуться міністри закордонних справ і глави оборонних відомства семи провідних індустріальних країн світу й Росії. Міністри закордонних справ і міністри оборони мають намір передусім зайнятися підготовкою саміту „великої вісімки”, який відбудеться за тиждень у північнонімецькому містечку Гайліґендамм.

У Потсдамі передусім йтиметься про зовнішньополітичні питання й питання безпеки. Зокрема, учасники зустрічі планують поговорити про іранську атомну програму, майбутній статус Косова, насильство на Близькому Сході, обговорити розвиток ситуації в Іраку й Афганістані.

Очікується, що до потсдамського замку Цецілієнгоф прибудуть також пакистанський та афганський міністри закордонних справ. На переговорах зі своїми колегами з країн „великої вісімки” вони подумають над питанням про те, як зміцнити кордон між цими двома країнами.

Для гарантування належного рівня безпеки до Потсдама стягнуть додаткові підрозділи поліції. Місцеві антиглобалісти вже заявили про наміри провести демонстрації протесту. Після закінчення консультацій у Потсдамі в міністерстві закордонних справ у Берліні відбудеться засідання близькосхідного квартету, на якому йтиметься передусім про загострення конфлікту між Ізраїлем і палестинцями, а також про останній спалах насильства в Лівані. У зустрічі має взяти участь також генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.
XS
SM
MD
LG