Доступність посилання

ТОП новини

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко вважає, що необхідно проводити новий раунд переговорів


Про це він заявив, залишивши зал Верховної Ради о 24 годині середи, коли минув час дії указу Президента про призупинення розпуску парламенту. «Указ президента про зупинення попереднього указу втратив чинність. Верховна Рада не впоралась з завданням», – сказав Кириленко, слова якого наводить «Українська правда». На питання, коли мають відбутися дострокові вибори, Кириленко відповів: «30 вересня, якщо будуть домовленості, 24 червня – якщо не будуть».


Про це він заявив, залишивши зал Верховної Ради о 24 годині середи, коли минув час дії указу Президента про призупинення розпуску парламенту.

«Указ президента про зупинення попереднього указу втратив чинність. Верховна Рада не впоралась з завданням», – сказав Кириленко, слова якого наводить «Українська правда».

«Це зроблено свідомо, бо всі ініціативи були внесені давно. Вони затягувалися головою Верховної Ради, соціалістами, комуністами і значною частиною Партії регіонів», – зазначив лідер «Нашої України».

Але, на думку Кириленка, чергові вибори є неминучими, і лише потребують нового раунду домовленостей.

За його словами, хоча всім було відомо про закінчення дії указу резидента о 24 годині, зміни до закону про вибори навіть не були внесені до залу.

«Іде відвертий саботаж, щоб не реалізувати домовленості між президентом і прем’єром», – заявив В’ячеслав Кириленко.

На питання, коли мають відбутися дострокові вибори, Кириленко відповів: «30 вересня, якщо будуть домовленості, 24 червня – якщо не будуть».

Напередодні Президент Віктор Ющенко заявив, що може продовжити призупинення свого указу про розпуск парламенту.

За словами глави держави, він ухвалить остаточне рішення за підсумками голосування у середу.

Раніше, цього ж дня, Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив про необхідність подальшої роботи парламенту. Він зазначив, що домовленості, підписані Президентом, спікером і прем''єром, діють, але видно, що двох днів, відведених для роботи Верховної Ради, не вистачає для ухвалення всіх необхідних рішень.

Президент Віктор Ющенко припиняв на два дні (29-30 травня) дію свого указу про розпуск Верховної Ради 5 скликання.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада планує ухвалити законопроекти, що стосуються проведення дострокових виборів • У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця» • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір) • На межі. Хто зриває компроміс? • Хто і для чого «відправляє українських політиків до Африки»? • Хто чи що стоїть на заваді достроковим виборам? (Прямий ефір. Гості Свободи: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та виконавчий директор Центру “Софія” Володимир Лупацій.) • Пауза у боротьбі за владу в Україні; Росія повторює в Україні спробу 2004 року; Криза в Україні минула? — Поки що… (європейська преса)
XS
SM
MD
LG