Доступність посилання

ТОП новини

Не встигли! Коаліційно-опозиційний марафон закінчився на місці?


Тетяна Ярмощук Київ, 31 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чи продовжить Віктор Ющенко призупинення Указу про розпуск Парламенту? Чи досягнуть парламентарі компромісу? Чи з’явиться сьогодні опозиція у сесійній залі?

Депутати від “Нашої України” опівночі залишили зал Верховної Ради, коли минув час дії Указу Президента про призупинення розпуску парламенту.

Верховна Рада за версією опозиції стала нелегітимною, так і не встигнувши вчасно ухвалити законопроекти, необхідні для проведення дострокових виборів. Через 15 хвилин спікер Олександр Мороз закрив засідання.

Опозиція не виключає, що може з’явитися сьогодні у сесійній залі, однак налаштована песимістично. Нашоукраїнець Михайло Поживанов в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Враховуючи, що по імперативному мандату жоден закон не пройшов, ні зміни про статус народного депутата не пройшли, то у цій ситуації невідомо, чи є сенс заходити в Раду, чи ні. Вони в черговий раз довели, що вони є політичні шахраї, що вони говорять одне, а роблять абсолютно інше, що з ними ні про що не можна домовлятися”.

Коаліція ж обіцяє, що сьогодні о 10.00 з’явиться у парламентській залі і розпочне роботу, незалежно від того, чи буде там опозиція, і чи продовжить Президент призупинення Указу про розпуск Верховної Ради. Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл сказав:

“У нас нічого не помінялося, збираємося на засідання Верховної Ради, як і належить на 10 ранку, оскільки робочий день. Якщо там “Наша Україна” та БЮТ потребуватимуть якоїсь легітимізації від Президента, можливо, він знову відстрочуватиме свій Указ для них, але робота продовжуватиметься”. У вівторок Віктор Ющенко призупинив дію Указу про розпуск парламенту на два дні, щоб депутати ухвалили необхідну законодавчу базу для проведення дострокових виборів, про що у ніч з суботи на неділю домовилися Президент, Прем’єр та голова Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG