Доступність посилання

ТОП новини

Вiктор Шемчук: Усiх винних у захопленні будівлі Генпрокуратури, яких встановить слiдство, притягнуть до вiдповiдальностi


«Стосовно Цушка (керівника МВС ) порушено окрему справу за фактом перевищення ним службових повноважень при дiях, що вiдбувалися в примiщеннi Генпрокуратури», – наголосив заступник генерального прокурора.

Про це перший заступник генерального прокурора Вiктор Шемчук повiдомив в ексклюзивному iнтерв''ю «5 каналу».

«Стосовно Цушка (мiнiстра внутрiшнiх справ України ) порушено окрему справу за фактом перевищення ним службових повноважень при дiях, що вiдбувалися в примiщеннi Генпрокуратури», – зазначив Шемчук.

При цьому він наголосив, що може гарантувати розслiдування цiєї справи: «Цi питання є принциповими, тому що я як прокурор, Медведько як генеральний прокурор та iншi працiвники прокуратури вважають це принциповим – покарати всіх винних, якi ногами вибивали двері в Генпрокуратурi i тих, хто давав їм такi вказiвки».

24 травня Президент України скасував свiй квiтневий указ про вiдновлення Святослава Пiскуна на посадi генерального прокурора. Пiдставою для такого рiшення Президент назвав поєднання ним мандата народного депутата з роботою у виконавчiй владi (С.Пiскун – народний депутат вiд Партiї регiонiв).

Пiзнiше в Генпрокуратурi вiдбулася низка iнцидентiв iз залученням сил мiлiцiї.

Матеріали до теми:

• У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця»
XS
SM
MD
LG