Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Парламент помер – хай живе парламент? Кому платять в США українські політики? Чи варто приватизувати ліси?


Ірина Біла Київ, 5 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – То є зараз Верховна Рада чи нема? У нинішніх реаліях це питання звучить майже як “чи є життя на Марсі”, – зазначає газета “Україна молода”.

Видання “Україна молода” пише, що коаліція вочевидь пригальмовує і виношує якісь потаємні плани. Приміром, “регіонал” Вадим Костюченко стверджує, що парламент буде повноважним навіть тоді, коли звідти вийдуть опозиціонери. І навіть Віктор Янукович, політичний богатир, який першим із “антикризовиків” погодився на дострокові вибори, починає крутити носом. Прем''єр наполягає, щоб Рада працювала далі. “А ми кажемо – процедура... Та навіщо та процедура, якщо нема іншого – політичної волі чи принаймні культури дотримування домовленостей?” – запитують журналісти.

“Кому платять в США українські політики?” – у публікації під таким заголовком “Газета 24” інформує, що знаний вашингтонський політтехнолог Дизенхолл на прізвисько “піт-буль піару” нещодавно зареєструвався в Мінюсті як лобіст Блоку Юлії Тимошенко. У звітах, які Мінюст направляє Конгресу кожні півроку, серед українських клієнтів значиться і Віктор Янукович. Про те, хто з американських політтехнологів працює на українського прем’єра, – в підзаголовку “Наша людина” у Вашингтоні?”.

В Україні обирають топ-10 світських леді. Кореспондент “Газети 24” дізнавався , хто і як може потрапити до цього рейтингу. Стаття називається “Вихід у світ”.

Уряд прагне передати у державну власність ліси, чим, на думку волинян, намагається змінити просте арифметичне правило. Передача лісів негативно вплине на розвиток лісового господарства, втрати зазнає і місцева громада. Про проблеми реформування лісового господарства розповідає газета “Голос України” у статті “Від перестановки доданків ... сума змінюється”.

Президент Росії вважає, що “чимало так званих загальнолюдських цінностей в Росії захищені навіть краще, аніж у деяких західних країнах”. Про це повідомляє газета “Факти”. Стаття називається “Володимир Путін: “В Україні діло йде до суцільної тиранії”.

На День Конституції українці відпочиватимуть 4 дні. Де їх можна провести і в які напрямки залізничних квитків уже не дістати, розповідає газета “Сегодня”.
XS
SM
MD
LG