Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Іспанії ухвалив рішення про вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років з нагоди 75-ої річниці трагедії


За повідомленням Світового Конгресу Українців, таке рішення було ухвалене ще 30 травня, за ініціативою партії «Конвергенція і Єднання».

За повідомленням Світового Конгресу Українців, таке рішення було ухвалене ще 30 травня, за ініціативою партії «Конвергенція і Єднання».

В ухваленому документі сказано, що Конгрес депутатів Іспанії вшановує мільйони невинних жертв Голодомору; нагадує про тоталітарну брутальність сталінського режиму, який зневажав права людини і призвів до мільйонних жертв; засуджує зневагу до людського життя та прав людини, що характеризують тоталітарні режими – сталінський та гітлерівський; підтримує зусилля Уряду України про міжнародне визнання Голодомору; відзначає, що незалежна і демократична Україна є найкращим гарантом того, щоб подібна жорстокість щодо українського народу більше не повторилася.. За інформацією Посольства України в Мадриді, партія «Конвергенції і Єднання» пропонувала, щоб у тексті ухвали Голодомор в Україні було визнано, як геноцид згідно визначення Конвенції Націй (малася на увазі Конвенція Геноциду Об’єднаних Націй з 1948 року). Однак проти цього була правляча Іспанська соціалістична робітнича партія.

Незважаючи на це, ухвалення парламентом Іспанії рішення про вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. є важливим кроком до міжнародного визнання Голодомору, наголошує Світовий Конгрес Українців.
XS
SM
MD
LG