Доступність посилання

ТОП новини

На саміті “Групи восьми” у німецькому місті Гайліґендаммі – перший день офіційних переговорів


У рамках форуму відбудеться низка двосторонніх зустрічей. Одна з центральних – зустріч президентів США та Росії Джорджа Буша та Владіміра Путіна.

На порядку денному саміту боротьба з глобальним потеплінням, майбутній статус Косова та іранська ядерна програма.

У рамках форуму відбудеться низка двосторонніх зустрічей. Одна з центральних – зустріч президентів США та Росії Джорджа Буша та Владіміра Путіна. Вони обговорять ситуацію навколо системи американської протиракетної оборони в Європі.

Напередодні Буш зазначив, що Росія не загрожує Європі, не дивлячись на недавні заяви Путіна про готовність перенацілити російські ракети на країни континенту у випадку розміщення там елементів американської ПРО.

Саміт супроводжується масовими виступами антиглобалістів. Учора маніфестантів, які прорвали поліцейські кордони, розганяли за допомогою водометів.

Матеріали до теми:

• Cаміт «Групи Восьми» розпочався у середу в німецькому курортному місті Гайліґендамм • У Німеччині розпочався саміт «Групи Восьми» • Насильство, залякування – що стоїть за агресивністю Росії? • Польська преса: Владiмір Путін прив’язаний до влади і погрожує Європі ядерною війною • Висловлювання Президента Росії, що Москва готова перенацілити свої ракети на Європу в разі розташування там американської системи ПРО, викликають «жаль» у НАТО • Посол США в НАТО: Росіянам не варто було б створювати свої ракети, а спільно з нами будувати ПРО
XS
SM
MD
LG