Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська коаліція проголосувала за звільнення судді Печерського райсуду Києва. Напередодні райсуд пожалівся на політичний тиск


Із поданням про звільнення судді Світлани Волкової до парламенту звернулася Вища рада юстиції. Напередодні голосування у Верховній Раді, Печерський райсуд Києва звернувся до Генпрокуратури із проханням порушити кримінальну справу через тиск з боку окремих політиків. У заяві суддів, яку ухвалили на зборах колективу, йдеться, що Верховна Рада та Вища рада юстиції заважають здійсненню судочинства. Печерський райсуд звертається до Президента, прем’єр-міністра, голови Верховного Суду, спікера парламенту та Ради суддів з проханням відреагувати на цю заяву.


Із поданням про звільнення судді Світлани Волкової до парламенту звернулася Вища рада юстиції.

Нещодавно Печерський районний суд Києва зупинив дію постанови Верховної Ради, якою парламент дозволив Вищій раді юстиції призначати й звільняти голів і заступників голів судів.

Після цього депутати звернулися до Вищої ради юстиції зі зверненням, в якому вказували на факти порушення деякими суддями Печерського суду присяги суддів.

Напередодні голосування у Верховній Раді в четвер, Печерський райсуд Києва звернувся до Генпрокуратури із проханням порушити кримінальну справу через тиск з боку окремих політиків.

У заяві суддів, яку ухвалили на зборах колективу, йдеться, що Верховна Рада та Вища рада юстиції заважають здійсненню судочинства.

Печерський райсуд звернувся до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховного Суду, спікера парламенту та Ради суддів із проханням відреагувати на цю заяву.

Раніше про тиск та втручання в роботу суду заявили п’ятеро суддів Конституційного Суду, не називаючи конкретних прізвищ.
XS
SM
MD
LG