Доступність посилання

ТОП новини

Україна пропонує Росії взаємно скасовувати статус нон грата осіб, які привселюдно вибачилися за свої нешанобливі дії або висловлювання


Про це заявив журналістам у четвер в Москві міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Він повідомив, що відбулися україно-російські політичні консультації щодо персон нон грата.


Про це заявив журналістам у четвер в Москві міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що відбулися україно-російські політичні консультації щодо персон нон грата.

«Ми вважаємо за необхідне розглянути питання про доцільність двостороннього обміну інформацією про списки осіб, в''їзд на територію держав яким заборонено», – сказав Яценюк.

Українська сторона також вважає за необхідне дозволити одноразовий в''їзд таким особам на територію кожної із країн за умови високого ступеня необхідності такого візиту.

«Ми провели моніторинг і побачили, що є ціла низка надзвичайно негативних висловлювань, і є всі підстави говорити про те, що окремим російським громадянам в''їзд на територію України обґрунтовано заборонений», – зазначив Арсеній Яценюк.

Він допустив, що така інформація може бути й щодо українських громадян, однак міністр наголосив, що не знає жодного висловлювання радника Президента Миколи Жулинського щодо Росії, що могло б бути неоднозначно сприйнято.

Миколу Жулинського затримали 5 червня в аеропорту Санкт-Петербурга російські прикордонники, а наступного дня депортували до Києва.

Як повідомив пан Жулинський в інтерв’ю Радіо Свобода, причин затримання йому не пояснили: «Ніяких пояснень не давали, нічого мені не казали, чому мене затримали, з яких причин, чому я не маю дозволу в’їзду до Російської Федерації, ніхто нічого не пояснив. Ніякого протоколу не дали, хоч ми і вимагали, у якому можна було б хоч якісь причини з’ясувати. Словом, повна незрозумілість».

Міністерство закордонних справ України закликало Росію пояснити причини заборони в''їзду Миколі Жулинському.

Матеріали до теми:

• МЗС з''ясовуватиме у Москві причини затримання і депортації з Росії Миколи Жулинського – радника Президента України • Українсько-російські політичні ігри
XS
SM
MD
LG