Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: З яким проханням звернувся до братів-демократів Юрій Луценко? Хто розбагатів на політичній кризі? Які скарби розкриває Кримський півострів?


Ірина Біла Київ, 8 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – “Я звернувся до братів-демократів: давайте оновимо бодай на 50 відсотків виборчі списки. Але БЮТ і “Наша Україна” хизуються тим, що виключили зрадників, і тими ж рядами йдуть на вибори”,– про це журналістам “Газети по-українськи” заявив лідер “Народної самооборони” Юрій Луценко. Більше про його оцінку нинішньої політичної ситуації і про те, чи хоче він об’єднуватися з “Українською правицею”, – в статті “Соціалісти розуміють, що це останній “хапок”.

Журналіст “Газети 24” переконаний, що найбільше заробили на перманентній кризі в Україні зовсім не Президент, не Прем’єр, і не Юлія Тимошенко. І навіть не народні депутати з додатком “екс”. А юристи. Як вітчизняні, так зарубіжні, котрі за сезон весна-літо 2007 заробили стільки, що вистачить на не один райський острів в Мальдівському архіпелазі. Подробиці – в публікації “Юридичні війни”.

Продовжує юридичну тему газета “Комерсант”. Видання пише про заяву суддів Печерського райсуду столиці про те, що вони не можуть розглядати позови, однією зі сторін в яких виступають Вища рада юстиції або Верховна Рада, так як останні, не погоджуючись з рішенням суддів, у відповідь намагаються їх звільнити. У коаліції ж вважають, що для вирішення конфліктів суддям потрібно відмовитися від розгляду правових актів Президента і парламенту. Докладніше про правові колізії – в статті “Суддів поставили перед законом”.

У центрі Керчі археологічна експедиція Національної академії наук днями виявила значне зібрання унікальної древньої кераміки і скла, розкрила 52 погребальні споруди, зокрема, могильник знатної особи. Про це свідчать деталі розкішного вбрання з характерними, добре збереженими, дорогоцінними пряжками, раритетні монети четвертого й шостого століть нашої ери. Про це розповідає газета “Голос України” у матеріалі “Півострів скарбів” розкриває таємниці”.

“Чемоданний настрій” – у статті під таким заголовком газета “Сегодня” напередодні відпускного сезону дає поради, на що варто звертати увагу, купуючи у дорогу валізу.
XS
SM
MD
LG