Доступність посилання

ТОП новини

12 правоохоронців отримають дисциплінарні покарання за недостатню організацію громадського порядку під час фінального матчу за Кубок України з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 8 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Резонансне побоїще між представниками спецпідрозділу міліції та уболівальниками київського “Динамо” на фінальному матчі кубка України вимагає об’єктивного і всебічного розслідування. Першим результати власної відомчої перевірки оприлюднило Міністерство внутрішніх справ. На думку МВС, дніпропетровський “Беркут” діяв у повній відповідності із Законом України про міліцію.

Міліцейське розслідування засвідчило, що дніпропетровський “Беркут” під час фінального матчу за Кубок України з футболу діяв у повній відповідності із Законом про міліцію. А на неадекватність поведінки страждали тільки два правоохоронці, які перед об’єктивом телекамер щосили дубасили 15-річну дівчинку. Саме таким був підсумок всебічної службової перевірки МВС найбільш резонансного побоїща між футбольними уболівальниками і правоохоронцями, оголошений напередодні речником міністерства Костянтином Стогнієм.

На суд громадськості МВС України загалом готове віддати 12 співробітників. Серед тих, хто отримає дисциплінарні покарання за недостатню організацію громадського порядку на стадіоні, кілька “замів” начальників районних управлінь столичної міліції. Більше того, з’ясувалося, що постраждалою стороною насправді є саме бійці дніпропетровського “Беркута”. Зі слів пана Стогнія, 18 співробітників елітного спецпідрозділу міліції отримали настільки серйозні травми, що були змушені звернутися за медичною допомогою. Семеро “беркутівців” донині залишаються у шпиталі.А от жоден з уболівальників, за інформацією МВС, лікарів не відвідував. Від міліцейського начальства дісталося й керівництву стадіону, яке, на думку замміністра внутрішніх справ України Миколи Куп’янського, допустило прохід на стадіон без належного нагляду 3 тисяч уболівальників, озброєних небезпечними для навколишніх предметами.

Подібний вердикт щодо протиправних дій міліціонерів, очевидно, може задовольнити лише керівництво МВС. Так, власну перевірку протиправних дій “беркутівців” розпочав Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Про намір Генеральної прокуратури відкрити кримінальну справу щодо дій бійців спецпідрозділу на трибунах Олімпійського стадіону Києва заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Справедливого і всебічного розслідування вимагає і керівництво київського “Динамо”, на думку якого винних у невиправданому застосуванні сили міліціонерів слід притягти до кримінальної відповідальності.
XS
SM
MD
LG