Доступність посилання

ТОП новини

До листопада поточного року Україна стане членом СОТ, переконаний Віктор Ющенко


Про це Президент України заявив у п’ятницю в Хмельницьку. За його словами, вступ до Світової організації торгівлі дасть можливість українському виробнику «працювати по усьому світові та отримати правовий захист від антидемпінгових переслідувань у будь-якому куточку світу». Цього ж дня також перший віце-прем''єр Микола Азаров, після наради з керівниками торговельно-економічних місій у Києві, заявив, що формальний розгляд заявки України на вступ до СОТ завершать на початку осені.


Про це Президент України заявив у п’ятницю в Хмельницьку під час спілкування з працівниками ДП «Новатор».

«За 3–4 місяці, принаймні до листопада, ми увійдемо до СОТ», – сказав Глава держави, наголосивши, що Україна ухвалила всі необхідні для цього закони.

За словами Віктора Ющенка, вступ до Світової організації торгівлі дасть можливість українському виробнику «працювати по усьому світові та отримати правовий захист від антидемпінгових переслідувань у будь-якому куточку світу».

У розмові з працівниками заводу Президент відзначив, що нині українська влада веде активний діалог із інвесторами. «Без цього, – зазначив Віктор Ющенко, – неможливе активне наповнення портфеля замовлень таких серйозних підприємств, як, зокрема, «Новатор».

«Ми хотіли б бачити свого виробника конкурентним», – наголосив глава держави, додавши, що це, насамперед, означає роботу за тими правилами ринку, за якими працює увесь світ.

Спілкуючись із колективом заводу, Президент також зазначив, що Україна активно веде переговори із Європейським Союзом щодо укладення поглибленої угоди. Віктор Ющенко наголосив, що головна мета цього документа – вихід на режим зони вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Президент також відзначив, що за оцінками експертів, цей крок приведе до росту ВВП на 2–4%.

Євроінтеграційні прагнення України, зазначив Віктор Ющенко, означають «абсолютно нові перспективи для нашої держави».

Цього ж дня також перший віце-прем''єр, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що формальний розгляд заявки України на вступ до СОТ завершать на початку осені

Про це Микола Азаров сказав після наради з керівниками торговельно-економічних місій у Києві.

Наприкінці травня Верховна Рада ухвалила останні 11 законів, необхідних для забезпечення вступу України до організації.

Україна завершила переговори зі всіма членами Робочої групи СОТ, окрім Киргизстану, підписання угоди з яким планується найближчим часом.

Україна намагається вступити до Світової організації торгівлі з 1993 року.
XS
SM
MD
LG