Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк: Україна не виключає можливості анулювати списки «нев’їзних» осіб, але на певних умовах


Україна запропонувала Росії негайні консультації з цього питання, повідомив міністр закордонних справ України в інтерв’ю московській «Російській газеті».

Україна запропонувала Росії негайні консультації з цього питання, повідомив міністр закордонних справ України в інтерв’ю московській «Російській газеті».

За його словами, серед пропозицій Києва — розглянути можливість попереднього інформування про осіб, яким заборонено в’їзд до Росії й України; давати таким особам одноразові дозволи на в’їзд із гуманітарних міркувань; знімати санкції з таких осіб, якщо вони публічно вибачаться за свої неприємні висловлювання щодо іншої сторони.

Після узгодження цих пропозицій їх будуть готові подати на розгляд Президентів обох країн, заявив Яценюк. Якщо всі три пропозиції приймуть у двосторонньому форматі, це, за його словами, означатиме наявність усіх підстав ліквідувати списки «нев’їзних» осіб узагалі.

Міністр закордонних справ України побував у четвер із візитом у Москві.

Якраз напередодні його приїзду, в вівторок, до Росії не впустили, а після затримання депортували з її території радника Президента України Миколу Жулинського, який прибув туди приватно, щоб відвідати могилу родича.

Росія так і не пояснила підстав для його депортації.

Раніше того ж дня, в вівторок, із України депортували російського політолога, президента Міжнародного євразійського руху Александра Дуґіна, який від минулого року є персоною нон-ґрата в Україні через звинувачення в «порушенні українського законодавства».
XS
SM
MD
LG