Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш обговорив із Папою Римським становище в Іраку і на Близькому Сході, а з прем’єром Італії — Косово, Ліван і Афганістан


Кількадесят тисяч представників лівих сил, супротивників глобалізації й війни в Іраку вийшли на вулиці Рима на протест проти візиту американського президента.

За повідомленням Святого Престолу, Бенедикт Шістнадцятий сказав Джорджеві Бушу, що ситуація в Іраку непокоїть його, а на Близькому Сході він хотів би решіонального і узгодженого на переговорах вирішення конфлікту.

Буш пізніше розповів, що повідомив Папу про серйозну роботу іракського уряду задля досягнення терпимості до християнської меншини в Іраку, щодо якої Святий Отець висловив занепокоєння.

Буш також провів переговори з Прем’єр-міністром Італії, з якою США мають останнім часом напружені відносини.

Романо Проді, який очолює лівоцентристську коаліцію за участі комуністів, минулого року вивів італійські війська з Іраку.

У п’ятницю суд в Італії почав заочний процес над агентами ЦРУ США, звинуваченими в викраденні на території Італії підозрюваної в тероризмі особи.

Під час розмови з Проді Буш, серед іншого, заявив, що настав час розв’язати питання майбутнього статусу Косова.

США й їхні союзники наполягають на наданні цьому сербському краєві, замешканому переважно албанцями, незалежності, на початку під міжнародним контролем. Проти категорично виступає Сербія; її підтримує Росія, яка має в Раді Безпеки ООН право вето.

Кількадесят тисяч представників лівих сил, супротивників глобалізації й війни в Іраку вийшли на вулиці Рима на протест проти візиту американського президента. У центрі італійської столиці значно посилено присутність поліції.

Буш розпочав поїздку Європою 4 червня з візиту до Чехії, по тому відвідав саміт Групи Восьми в Німеччині та Польщу і після Ватикана й Італії вирушає в неділю до Албанії й у понеділок до Болгарії.
XS
SM
MD
LG