Доступність посилання

ТОП новини

Тарасюк: Мегаблок «Нашої України», «Народної самооборони» та «Правиці» розраховує отримати на парламентських виборах 20-25% голосів виборців


Про це лідер Народного руху України Борис Тарасюк заявив на прес-конференції лідерів «Української Правиці» у Вінниці. Він вважає, що результат позачергових виборів повторить результат виборів до Верховної Ради 2006 року: «Більшість своїх голосів виборці віддадуть силам, які були на Майдані в 2004 році, за винятком того, що цього разу соціалістів серед них не буде – будуть інші сили».


Про це лідер Народного руху України Борис Тарасюк заявив у неділю на прес-конференції лідерів «Української Правиці» у Вінниці.

«Блок на позачергових виборах може розраховувати на результат в межах 20-25%», – зазначив пан Тарасюк.

Він вважає, що результат позачергових виборів повторить результат виборів до Верховної Ради 2006 року.

«Більшість своїх голосів виборці віддадуть силам, які були на Майдані в 2004 році, за винятком того, що цього разу соціалістів серед них не буде – будуть інші сили», – наголосив Борис Тарасюк.

І вже лідер Української народної партії Юрій Костенко також вважає, що політичні сили, які підтримують політику Президента Віктора Ющенка, зможуть отримати більшість у новому складі Верховної Ради.

Нагадаємо, що 7 червня партія «Наша Україна», блок «Народна самооборона Юрія Луценка» і блок «Рух-Українська правиця» домовилися створити мегаблок для участі у позачергових парламентських виборах.

Раніше, у травні лідер «НУ» В’ячеслав Кириленко ініціював створення єдиної партії на основі: «Нашої України», партій, що входять до блоку Юрія Луценка («Вперед, Україно» і «Християнсько-демократичний союз») і партій із блоку «Рух – Українська правиця» (партія «Народний рух України», Українська народна партія і Українська республіканська партія «Собор»).

Наразі «Наша Україна» сформувала передвиборний список із членів своєї партії й представників «Пори».

Раніше партія «Народний рух України», Українська народна партія й Українська республіканська партія «Собор» створили блок «Рух – Українська правиця».

А блок «Народна самооборона Юрія Луценка» створили партії «Вперед, Україно!» і «Християнсько-демократичний союз».

Матеріали до теми:

• Перипетії навколо складання депутатських повноважень опозиційними депутатами: чому все так непросто, або “Хто тягне кота за хвіст”? • Президент УКАЗав втретє • Чи легітимні пленарні засідання Верховної Ради? • Зміни у виборчому законодавстві: чи будуть забезпечені права українських виборців за кордоном? • Євродепутат: невиконання політичної угоди може зашкодити відносинам України з ЄС • Давид Жванія: Деякі норми оновленого закону про вибори народних депутатів, які звужують права та свободи громадян, можуть бути оскарженими у судовому порядку • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір)
XS
SM
MD
LG