Доступність посилання

ТОП новини

Хто з соціалістів носить сорочки від П’єра Кардена? Чи визнав Олександр Мороз, що він уже не спікер? Чому політики знову по-різному тлумачать історію України?


Ірина Біла Київ, 12 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Хто з соціалістів носить сорочки від П’єра Кардена? Чи визнав Олександр Мороз, що він уже не спікер? Чому політики знову по-різному тлумачать історію України? Про все це пише сьогодні українська преса.

Секретар політради Соцпартії Ярослав Мендусь, як зауважує «Газета 24», належить до молодого покоління соціалістів, котрі носять недешеві сорочки від П’єра Кардена, але продовжують ратувати за соціальну справедливість. Що цікаво: людина, котру називають довіреною особою Олександра Мороза, вступила до лав СПУ лише 2006 року, ставши депутатом Верховної Ради. В інтерв’ю виданню пан Мендусь пояснив, чому Соцпартії варто брати участь у виборах самостійно, і запевнив, що Президент Віктор Ющенко обов’язково відповідатиме за незаконні, на його думку, укази про розпуск Верховної Ради.

Спікер Олександр Мороз майже визнав, що він не спікер, стверджує газета «Вечірні вісті». Лідер СПУ повідав журналістам, що 160 опозиціонерів таки склали депутатські мандати. А стільки «політичних камікадзе» достатньо, щоб Верховну Раду розпустити. Подробиці — в статті «Мороз прощається з депутатами».

Докладніше про створення єдиного блоку, до якого ввійдуть «Наша Україна», «Народна самооборона» та «Рух — Українська правиця» в «Газеті по-українськи» розповідає заступник голови «Нашої України» Ігор Кріль. Стаття називається: «Або Гриценко не буде такий категоричний, або в списку не буде Івченка».

Політична криза та передвиборча ситуація в Україні знову зробили актуальною тему тлумачення політиками історії держави. Як стверджує дописувач газети «Голос України», через відсутність єдиної стратегії державної гуманітарної політики в Україні розгорнулася справжня «війна» з національною історією, коли основні політичні гравці своїми діями намагаються «перелицювати» історію і нав’язати громадянам своє ставлення до неї та до визначних її діячів.

А про те, як Україна дбатиме про свій імідж і для чого це потрібно державі, розповідає газета «Комерсант». Стаття називається «Кабмін продовжив роботу над іміджем України».
XS
SM
MD
LG