Доступність посилання

ТОП новини

Президент призупинив чинність постанови Кабінету міністрів щодо підпорядкування Внутрішніх військ


Віктор Ющенко також надіслав подання щодо цієї постанови до Конституційного Суду, повідомила прес-служба голови держави. Ця постанова Кабміну обмежує конституційні повноваження Президента i керівництва в галузі національної безпеки, мовиться в тексті указу, а також порушує Конституцію і законодавство України і видана з перевищенням повноважень Кабміну. Указ набирає чинності з дня опублікування.

Віктор Ющенко також надіслав подання щодо цієї постанови до Конституційного Суду, повідомила прес-служба голови держави.

Ця постанова Кабміну обмежує конституційні повноваження Президента i керівництва в галузі національної безпеки, мовиться в тексті указу, а також порушує Конституцію і законодавство України і видана з перевищенням повноважень Кабміну.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

25 травня Президент України вивів Внутрішні війська МВС із підпорядкування міністрові внутрішніх справ і підпорядкував собі, мотивуючи це тим, що голова держави, за Конституцією, є головнокомандувачем усіх збройних сил, серед того і Внутрішніх військ.

Це сталося під час силового протистояння навколо приміщення Генпрокуратури, коли збройні підрозділи МВС за вказівкою міністра захопили його.

У відповідь Кабмін того ж дня своєю постановою, зокрема, заборонив передислокацію органів та підрозділів внутрішніх військ без дозволу міністра внутрішніх справ України.

Кабмін також постановив, що органи та підрозділи внутрішніх військ для виконання будь-яких завдань застосовуються лише за наказом чи за погодженням з міністром внутрішніх справ України, а також попередив командувача Внутрішніх військ про персональну відповідальність за недотримання внутрішніми військами наказів Міністра внутрішніх справ України та цієї постанови.
XS
SM
MD
LG