Доступність посилання

ТОП новини

Стівен Пайфер: Кроки більшості з розширення своїх повноважень за рахунок президентських були неконституційні і несумісні з демократичним поступом країни


Водночас, за словами колишнього посла США в Україні в 1998—2000 роках, ЄС і США вважають, що в політичній кризі в Україні винні обидві сторони конфлікту. Виправити ситуацію може проведення чесних і прозорих виборів, вважає він. Пайфер закликав українських політиків дотримуватися досягнених домовленостей. За його словами, Україна повинна започаткувати підготовку поправок двозначностей в Конституції. Партії мають деполітизувати такі інституції, як Конституційний Суд, Генпрокуратура, МВС, СБУ.

Водночас, за словами колишнього посла США в Україні в 1998—2000 роках, ЄС і США вважають, що в політичній кризі в Україні винні обидві сторони конфлікту.

Останні події в Україні підірвали її авторитет на міжнародній арені, каже він.

Якщо ще після парламентських виборів 2006 року Україну розглядали в західних столицях як країну, яка домоглася великого поступу у розвитку демократичних інституцій, то події осені минулого року, «на жаль, відкинули її назад», заявив Пайфер під час другого дня роботи Міжнародного форуму «Євроатлантичне майбутнє України».

Виправити ситуацію може проведення чесних і прозорих виборів, вважає колишній посол США.

За його словами, Україна повинна започаткувати підготовку поправок двозначностей в Конституції. Партії мають деполітизувати такі інституції, як Конституційний Суд, Генпрокуратура, МВС, СБУ.

Пайфер закликав українських політиків дотримуватися досягнених домовленостей.

«Сторони, — я маю на увазі, Ющенка, Януковича і Тимошенко, — мають пам’ятати, що настане день після виборів, коли треба буде домовлятися і співпрацювати», — наголосив Стівен Пайфер.
XS
SM
MD
LG