Доступність посилання

ТОП новини

Голова Верховної Ради V скликання зачитав сьогодні заяви про вихід із фракцій 50 депутатів від БЮТ і одного — від «Нашої України»


За словами Мороза, решту заяв будуть опрацьовувати і перевіряти в секретаріаті парламенту і проводити бесіди з депутатами для підтвердження автентичності їхніх заяв. Минулого тижня в парламенті вже зачитали заяви інших 28 народних депутатів від «Нашої України» про вихід із фракції. Загалом заяви про складення депутатських повноважень написали 103 члени БЮТ і 66 членів НУ.


Олександр Мороз наголосив, що оголосив заяви лише тих депутатів, які «точно були на засіданні Верховної Ради, i їхня присутність підтверджена».

Ці депутати не матимуть проблем із отриманням трудових книжок, скаазв він.

Голова Верховної Ради додав, що Конституція i законодавство передбачає заміщення вибулих депутатів кандидатами з відповідних партійних списків.

За словами Мороза, решту заяв будуть опрацьовувати і перевіряти в секретаріаті парламенту і проводити бесіди з депутатами для підтвердження автентичності їхніх заяв.

Минулого тижня в парламенті вже зачитали заяви інших 28 народних депутатів від «Нашої України» про вихід із фракції; вони вже почали отримувати трудові книжки.

Загалом заяви про складення депутатських повноважень написали 103 члени БЮТ і 66 членів НУ.

Напередодні з’їзди обох блоків скасували повноваження своїх депутатів і свої виборчі списки; таким чином, парламент залишився без понад третини депутатів. На цій підставі Президент видав уже третій указ про розпуск Верховної Ради як неправочинної і призначив дострокові вибори на 30 вересня, відповідно до домовленостей між ним і прем’єром.

Але коаліція вважає, що цього недостатньо і що Верховна Рада далі залишається правочинною, доки складення мандатів понад 150 депутатів не затвердять у парламенті і в ЦВК.

Опозиція називає такі дії коаліції маніпуляцією.

Матеріали до теми:

• Оголосіть весь список! Чи сумісна пропорційна система виборів із прозорістю формування виборчих списків? • Передвиборчий старт: хто разом, хто окремо • Перипетії навколо складання депутатських повноважень опозиційними депутатами: чому все так непросто, або “Хто тягне кота за хвіст”?
XS
SM
MD
LG