Доступність посилання

ТОП новини

У чемпіонаті України з футболу посилено ліміт на іноземних гравців.


Геннадій Мороз Київ, 13 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Легіонерів в українському футболі таки поменшає. Щоправда, не суттєво. Нинішню норму змінено лише на один пункт. Тож, у наступному Чемпіонаті українські клуби зможуть випускати на поле не більше семи іноземних футболістів.

Рішення про подальше посилення ліміту на легіонерів в Чемпіонаті України з футболу у вівторок ухвалив Виконком вітчизняної Федерації. Відтак, у наступному сезоні українські футбольні клуби не зможуть залучати більше семи іноземних гравців одночасно. Подібне скорочення цілком прогнозовано викликало низку суперечок. Так, керівництво федерації разом з Олегом Блохіним пропонувало ще радикальніші обмеження. Категорично “проти” посилення і так доволі лояльного ліміту на іноземних футболістів виступили провідні клуби країни плюс керівництво Професіональної ліги. На що Олег Блохін пригрозив залишити посаду наставника збірної. Оскільки, на думку тренера, головна команда країни має примарні перспективи через відсутність резерву.

Врешті-решт після 4-годинних дебатів здоровий глузд переміг. Крім того, виконком Федерації повернув норму регламенту, нещодавно скасовану ПФЛ, щодо грошової компенсації за іноземців. Відтак, кожен український клуб і надалі сплачуватиме за новоприбулого легіонера 15 000 доларів на розвиток дитячо-юнацького футболу країни.

У фіналі міжнародного турніру пам’яті першого президента ФФУ Віктора Банникова юнацька збірна України (Н—17) з рахунком 0 : 2 програла Туреччині

Між тим свідченням реального стану футбольного резерву України до певної міри став учорашній фінал міжнародного турніру пам’яті першого президента ФФУ Віктора Банникова. У вирішальному матчі традиційного меморіалу, що проходить на футбольних полях київщини, юнацька збірна України 17-річних гравців за всіма показниками програла своїм турецьким одноліткам. Впродовж всього матчу справжнім господарем становища почувалася саме збірна Туреччини. Яка в підсумку й здобула упевнену перемогу з рахунком 2 : 0. Додам, що цього року на Кубок імені Банникова до України завітали юнацькі збірні Японії та Сербії, США й Росії, Словаччини й Польщі. Але вже втретє поспіль фіналу дісталися саме команди України й Туреччини. А для останніх це друга перемога в представницькому турнірі.
XS
SM
MD
LG