Доступність посилання

ТОП новини

СБУ готується до «Сі Бризу-2007», щоб не допустити зовнішнього втручання та спекуляції на антинатовських гаслах


«Ми готуємось до цих навчань, усі можливості, які є і передбачені законом, у європейський цивілізований спосіб ми використаємо», — зазначив виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко.

«Ми готуємось до цих навчань, усі можливості, які є і передбачені законом, у європейський цивілізований спосіб ми використаємо», — зазначив виконувач обов’язків голови Служби безпеки.

Як сказав Валентин Наливайченко на міжнародному форумі «Євроатлантичне майбутнє України», СБУ не готує якісь «великі окремі плани» щодо цього, але співпрацює з місцевими адміністраціями та місцевими неурядовими організаціями з тим, щоб довести дійсний зміст таких навчань і за можливістю не допустити зовнішнього втручання, «розігріву, спекуляцій на так званих антинатовських гаслах».

Міжнародні тактичні навчання «Сі Бриз-2007» за участю понад тисячі військовослужбовців із 13 країн заплановані в липні на території Одеської та Миколаївської областей.

Минулого року такі навчання, які мали відбутися в Криму, довелося скасувати через акції протесту низки політичних сил (КПУ, Блоку Вітренко, Партії регіонів тощо) і проросійських організацій.

Українсько-американські військово-морські навчання за програмою «Партнерство задля миру» «Сі Бриз», до яких долучаються й інші країни, відбувалися доти в Україні щороку від кінця 1990-х років — у Криму й інших місцях на чорноморському узбережжі.
XS
SM
MD
LG