Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко закликає політиків не спекулювати на хлібному питанні


За словами голови держави, травнева посуха в Україні не фатальна, і продовольчого зерна має вистачити з урахуванням його залишків.


За словами голови держави, травнева посуха в Україні не фатальна, і продовольчого зерна має вистачити з урахуванням його залишків.

Проблема може виникнути з фуражним зерном, але й його нестачу можна компенсувати з інших джерел, сказав Ющенко у четвер на брифінгу в Кривому Розі.

Міністерство аграрної політики назвало зростання цін на хліб у регіонах необґрунтованим.

За словами заступника міністра аграрної політики Ярослава Гадзала, нині Україна забезпечена необхідною кількістю зерна, а на ринку є необхідна кількість борошна.

Днями в кількох регіонах України піднялись ціни на хліб.

У середу прем’єр Віктор Янукович заявив, що звільнить віце-прем’єра Віктора Слауту, міністра аграрної політики Юрія Мельника і міністра економіки Анатолія Кінаха, якщо їм не вдасться нормалізувати ситуацію на ринку хліба протягом тижня.


Дніпропетровські виробники хліба заявили у середу, що вже знизили ціни на свою продукцію.

Тим часом у крамницях ціни залишалися незмінними.

Водночас Антимонопольний комітет порушив справу за ознаками недотримання конкурентного законодавства трьома хлібозаводами Дніпропетровська, які одночасно підняли ціни на продукцію на 20 відсотків.

Перевірки хлібопекарських підприємств розпочала обласна прокуратура, податкова та інші контролюючі органи.

Із Луцька в той самий час повідомляють, що в Волинській області хліб подорожчав на 12—13 копійок.

Матеріали до теми:

• Уряд чи природа: що вплинуло на ціну хліба? • Дніпропетровський хліб подорожчав на 20% • Подорожчання хліба: реальна перспектива чи нагнітання? • Хлібна криза • "Київхліб" пропонує підвищити ціни на соціальні види хліба на 20-25 копійок за буханець • Віктор Ющенко закликає Кабмін допомогти аграріям, які постраждали від посухи • Сію-посіваю. Якими є після спеки види на врожай?
XS
SM
MD
LG