Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Що думає Михайло Рябець про дострокові вибори, а Леонід Кучма — про тривалість перебування парламенту VI скликання? Скільки народних цілителів працює без ліцензії?


Ірина Біла Київ, 15 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Леонід Кучма: “Найвірогідніше, 2009 року відбудуться нові вибори. Але вже і парламентські, і президентські”. Екс-президент України поділився з журналістами газети “Факти” своїм баченням того, що відбувається в Україні. Він переконаний, що майбутній парламент також не відпрацює свою каденцію. І тоді вже вибори відбудуться на основі оновленої Конституції.

Один день — саме стільки пробув народним депутатом 5-го скликання Богдан Костинюк. Він, як член Народного руху і, відповідно, виборчого списку блоку “Наша Україна” , пройшов до нинішньої ВР замість призначеного міністром від коаліції Анатолія Кінаха, але одразу ж склав мандат. Про те, яким він бачить політичне майбутнє після виборів, екс-депутат поділився з журналістами газети “Україна молода”.

Дострокові вибори, призначені на 30 вересня, відбуватимуться за зміненим виборчим законодавством. Про те, наскільки воно зможе убезпечити від фальсифікацій, розповів “Газеті 24” колишній голова ЦВК Михайло Рябець. Стаття називається “Найдосконаліший закон не зупинить фальсифікацій”.

У цьому ж числі “Газета 24” інформує про закон, підписаний Президентом, про суворіше покарання за незаконне практикування народною і нетрадиційною медициною. Тим часом, як зазначає видання, в Україні зараз нараховується тільки 400 цілителів з ліцензією і близько 10 000 – без неї.

Хоча увага громадськості раз по раз звернена до військового арсеналу в Новобогданівці, де вже тричі лунали вибухи боєприпасів, на Чернігівщині є не менш небезпечне місце, попереджає газета “Голос України”. За кільканадцять кілометрів від райцентру Ічня розташований один із найбільших складів боєприпасів в Україні (таких було вісім у колишньому СРСР). Про те, наскільки вони безпечні для навколишніх сіл, йдеться у статті “Що робиться, щоб Ічня не стала Новобогданівкою?”.

За народження другої дитини уже з початку 2008 року породіллям виплачуватимуть матеріальну допомогу - 3 000 доларів. І всі необхідні кошти для цього є, переповідає слова Президента Віктора Ющенка газета “Сегодня”.
XS
SM
MD
LG