Доступність посилання

ТОП новини

НАТО вивчить можливість створити додаткову систему ПРО на південному сході Європи


За допомогою власної системи протиракетної оборони НАТО сподівається закрити фланг, що його залишить без захисту оборонний щит, який США планують розмістити у Польщі та Чехії. Генеральний секретар НАТО зазначив, що варіант зі спільною радіолокаційною базою в Азербайджані, запропонований Росією, не є реальною альтернативою американській системі ПРО в Європі.

Про це вчора домовились міністри оборони країн — членів Північноатлантичного союзу під час зустрічі у Брюсселі.

За допомогою власної системи протиракетної оборони НАТО сподівається закрити фланг, що його залишить без захисту оборонний щит, який США планують розмістити у Польщі та Чехії.

Дослідження Північноатлантичного союзу щодо такої системи підготують до саміту у Румунії, що має відбутись у лютому наступного року.

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер зазначив, що варіант зі спільною радіолокаційною базою в Азербайджані, запропонований Росією, не є реальною альтернативою американській системі ПРО в Європі.

Водночас міністр оборони Росії Анатолій Сердюков знову застеріг, що встановлення протиракетного щита США в Європі буде “недружнім кроком”.
XS
SM
MD
LG