Доступність посилання

ТОП новини

У Кабулі вибух бомби в автобусі поліції вбив 35 осіб


Серед загиблих — працівники й курсанти поліції і цивільні перехожі. Поранено понад 50 осіб. Це найсмертоносніший напад в Афганістані від часу скинення режиму «Талібану» наприкінці 2001 року.

Серед загиблих — працівники й курсанти поліції і цивільні перехожі.

Поранено понад 50 осіб. Серед них п’ятеро іноземців із Японії, Південної Кореї і Пакистану — працівників гуманітарної організації, авто якої проїжджало поруч у момент вибуху.

Потужний вибух, який розірвав автобус на частини і пошкодив інші машини, стався біля будинку поліції в людній частині афганської столиці.

Ісламістський рух «Талібан» узяв на себе відповідальність за напад і назвав і ім’я смертника-самогубця, який, згідно з заявою від імені талібів, здійснив вибух.

Але поліція сумнівається, що одна людина могла пронести в автобус стільки вибухівки, щоб спричинити такий потужний вибух. Розглядають версію, що автобус замінували заздалегідь.

Це найсмертоносніший напад в Афганістані від часу скинення режиму «Талібану» наприкінці 2001 року.

Напад відразу засудив Євросоюз, який щойно за кілька годин до вибуху перебрав від Німеччини керівництво навчанням афганської поліції.

Протягом п’ятниці і суботи в різних частинах країни сталося п’ять самогубчих вибухів. У них загинули щонайменше 16 осіб, серед них військовослужбовець із Нідерландів.

У ніч на неділю в бою біля митного пункту на кордоні з Іраном загинули восьмеро талібів і двоє поліцейських.

Також у неділю на півдні Афганістану підірвалась машина коаліційних сил — загинули троє військових, громадянство яких не називають, і перекладач-афганець.
XS
SM
MD
LG