Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС оголосили про пряму фінансову допомогу новому кризовому палестинському урядові


Держсекретар США Кондоліза Райс заявила в понеділок, що Сполучені Штати вирішили цілковито відновити економічну допомогу палестинцям і зняти ембарго на звичайні міжурядові контакти з ними.

Держсекретар США Кондоліза Райс заявила в понеділок на прес-конференції в Вашинтоні, що Сполучені Штати вирішили цілковито відновити економічну допомогу палестинцям і зняти ембарго на звичайні міжурядові контакти з ними.

За словами Райс, Сполучені Штати нададуть за допомогою агентства ООН 40 мільйонів доларів палестинцям у смузі Гази, яка перебуває під контролем угруповання «Хамас».

Також у понеділок міністри закордонних справ країн ЄС за результатами засідання в Люксембурзі заявили про політичну підтримку кризового палестинського уряду.

Однак політична підтримка не може бути ефективною, якщо вона не супроводжується фінансовою підтримкою, заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Німеччини, яка головує в Євросоюзі, Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Минулого тижня палестинський Президент Махмуд Аббас розпустив «уряд національної єдності», до якого входили його фракція «Фатх» і владний рух «Хамас», і сформував новий кризовий уряд із незалежних політиків.

«Хамас» наразі контролює смугу Гази, «Фатх» — Західний берег Йордану.
XS
SM
MD
LG