Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони України: Миротворчий контингент країн-членів ГУАМ використовуватиметься пiд егiдою ООН та ОБСЄ


Як повідомляє сьогодні прес-служба Міністерства оборони України, про це у Москві оголосив міністр оборони Анатолiй Гриценко.

Як повідомляє сьогодні прес-служба Міністерства оборони України, про це у Москві оголосив міністр оборони Анатолiй Гриценко: «Цей пiдроздiл створюється для виконання завдань пiд егiдою ООН за рiшенням Ради безпеки ООН, пiд егiдою ОБСЄ або iнших регiональних органiзацiй вiдповiдно до статуту ООН».

За словами Анатолія Гриценка, миротворчий батальйон ГУАМ не створюється проти когось, i його завдання - змiцнення безпеки в регiонi, а якщо буде потрiбно - у свiтi.

Голова оборонного відомства також повідомив, що чисельність батальйону ГУАМ складатиме близько 530 осіб, при цьому кожна з держав буде представлена приблизно на рівні однієї роти, але підрозділи забезпечення більшою мірою будуть за квотою України.

Нацiональнi складовi спiльного пiдроздiлу постiйно дислокуватимуться на своїй територiї, але щороку проводитиметься два командно-штабнi навчання за участю всього складу штабу батальйону на територiї держави, вiд якої призначено командира.

Крiм того, планується проводити навчання для вiдпрацювання взаємосумiсностi, готовностi до виконання завдань згiдно з планами, затвердженими чотирма сторонами, у рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".

За словами Анатолія Гриценка, угоду щодо миротворчого контингенту ГУАМ, вiдповiдно до українського законодавства, має ратифiковати Верховна Рада, а рiшення щодо направлення в конкретну зону конфлiкту ухвалюватиметься на засiданнi Ради нацiональної безпеки та оборони України, а потiм проект вiдповiдного закону буде направлено на розгляд парламенту.

На Радi мiнiстрiв закордонних справ ГУАМ у понедiлок у Баку країни ГУАМ (Грузiя, Україна, Азербайджан, Молдова) домовилися про створення миротворчого контингенту органiзацiї, який мiг би в найближчому майбутньому брати участь у миротворчих операцiях.
XS
SM
MD
LG