Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Гриценко та Анатолій Сердюков констатували позитивну динаміку розвитку у відносинах між оборонними відомствами України та Росії


Про це у Москві після робочої зустрічі заявили міністри оборони України та Російської Федерації, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Про це у Москві після робочої зустрічі заявили міністри оборони України та Російської Федерації, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У Москві у середу проходить чергове засідання Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД.

Керівники оборонних відомств України та Росії обговорили хід виконання. Зокрема, Сторони було відзначили, що План заходів двостороннього співробітництва на 2007 рік виконується повністю.

Анатолій Гриценко та Анатолій Сердюков також підтвердили свою участь у засіданні Підкомітету з питань безпеки Українсько-Російської міждержавної Комісії, яке заплановано провести 6 липня у Москві.

Міністр оборони України Анатолій Гриценко провів також робочу зустріч з Міністром оборони Республіки Білорусь генерал-полковником Леонідом Мальцевим.

За словами Анатолія Гриценка сторони домовилися про спільну участь підприємств оборонно-промислового комплексу України і Білорусі в ремонті та обслуговуванні авіаційної та бронетанкової техніки, а також систем управління військами: «Цей напрямок співпраці є абсолютно взаємовигідний і перспективний. Адже ці замовлення допоможуть обом країнам підтримувати та розвивати військово-технічне співробітництво, а також створити нові робочі місця для громадян України і Республіки Білорусь, - підкреслив міністр оборони України.

Міністри оборони обох країн обговорили також питання міжнародного військового співробітництва та спільної участі військовослужбовців збройних сил України та Республіки Білорусь у міжнародних миротворчих навчаннях.

Президент Віктор Ющенко дозволив провести багатонаціональні військові навчання на території України за участю іноземних військових.

НА початку квітня Верховна Рада ухвалила відповідні законодавчі акти для допуску іноземних військових в Україну для навчань у 2007 році.

За планом цих навчань, на території України планується двосторонні україно-російські навчання сил з протиповітряної оборони, а також командно-штабні навчання із залученням військ "Репід Трайдент - 2007", україно-бельгійські тактичні навчання, загальні тактичні навчання Повітряних сил ЗС України й повітряних сил США "Комбайнд Еффорт - 2007", а також тактичне навчання військово-морських сил "Си Бриз-2007" в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".
XS
SM
MD
LG