Доступність посилання

ТОП новини

Українські баскетбольні клуби виступатимуть в одному з найпрестижніших турнірів Європи – Кубкові ULEB.


Геннадій Мороз Київ, 21 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Чоловічий баскетбол України продовжує підкорювати Європу. Новим незаперечним успіхом стало запрошення українських клубів в елітарні турніри старого континенту. І вже восени лідери українського баскетболу зможуть стартувати в європейському Кубкові ULEB.

Свого часу Союз європейських баскетбольних ліг було створено на противагу міжнародній Федерації баскетболу. І нині вже не менш впливова, аніж сама FIBA, організація планує суттєво розширити географію учасників Кубку УЛЄБ. А відтак, у цьогорічному розіграші турніру, який за рівнем популярності поступається лише Євролізі, стартуватимуть одразу 48 команд. Що вдвічі більше, ніж у минулому сезоні.

Перевірити свої сили на новому рівні отримали нагоду клуби дев’яти нових країн у тому числі й українські. Найбільші шанси має БК “Київ”. Адже на відміну від чемпіонів України з маріупольського “Азовмашу” столичні баскетболісти мають необхідну інфраструктуру. І, зокрема, Палац спорту, що відповідає вимогам УЛЄБ. Втім, остаточне рішення щодо поіменного складу учасників Кубка 1 червня ухвалюватиме Асамблея Союзу Європейських Баскетбольних Ліг.

Суперниками жіночої збірної України з гандболу на першому етапі Чемпіонату світу будуть команди Німеччини, Південної Кореї та Парагваю

Жіноча збірна України з гандболу на Чемпіонаті світу, що в грудні цього року проходитиме у Франції, виступатиме в групі F. Серед суперниць українок лише збірна Парагваю може вважатися явним аутсайдером. А от кореянки та німкені не перший рік входять до еліти жіночого гандболу в світі.

Нинішня планетарна першість буде також відбірним турніром до наступної Олімпіади. Майбутній переможець Чемпіонату здобуде путівку на Літні ігри автоматично. І лише шість наступних команд отримують право участі у кваліфікаційних турнірах до пекінської Олімпіади.

За місце в основному раунді Вімблдону боротьбу продовжує лише Тетяна Перебийніс

Нинішній турнір уже залишили Юліана Федак і Юлія Бейгельзімер. А у середу до них приєдналася Ольга Савчук. Українка не впоралася із Петрою Цетковською із Чехії.

Продовжує боротьбу Тетяна Перебийніс. Напередодні харків’янка була сильнішою за Емілію Салерні з Аргентини. І в заключному раунді кваліфікації побореться із француженкою Стефані Форетц. Нагадаю, що цього року в основному раунді Вімблдону виступатимуть одразу чотири українські тенісистки. Завдяки високим власним рейтингам це право здобули Олена та Катерина Бондаренко, Вікторія Кутузова та Юлія Вакуленко.
XS
SM
MD
LG