Доступність посилання

ТОП новини

Евакуйовані з Сектору Газа українці прибули на Батьківщину


Про це повідомила прес-служба Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила прес-служба Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Сьогодні вранці 91 людину, серед яких - 65 дітей, доставив до Борисполя літак Міноборони Ту-154. Протягом перельоту їх супроводжувала бригада військових медиків.

“Те специфічне завдання, яке покладалося на Міністерство оборони України з евакуації українських громадян з Близького Сходу, наші льотчики виконали гідно, на високому професійному рівні”, - зазначив Міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Як повідомила прес-служба Міноборони, Анатолій Гриценко також наголосив, що “коли наші співвітчизники потрапили у біду за кордоном, то нашою справою честі було їх врятувати і доставити на Батьківщину живими і здоровими”.

Анатолій Гриценко зазначив, що операція з евакуації наших громадян з небезпечного регіону проводилася у тісній взаємодії з Міністерством закордонних справ України.

Напередодні міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк заявив: “Нам був необхідний гуманітарний коридор, тобто основна умова це безпечність виведення українських громадян. Для цього ми провели консультації з усіма політичними силами, які сьогодні знаходяться в Секторі Газа. Також ми провели політичні консультації з Йорданією, Ізраїлем, Сирією і з Радою безпеки ООН та Червоним хрестом. Таким чином ми можемо чітко сказати, що свою функцію по вивезенню українських громадян з надзвичайно небезпечної території ми завершили”.

Причиною евакуації громадян із Палестинських територій стало загострення збройного конфлікту у смузі Газа.

Уряд виділив на повернення громадян України із Палестинської території близько півмільйона гривень.
XS
SM
MD
LG