Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко не приносив диктофон на слiдчий експеримент у Секретарiат Президента


Екс-майор держохорони Микола Мельниченко не приносив на слiдчий експеримент у Секретарiат Президента диктофон, яким вiн записував розмови в кабінеті колишнього Президента України Леонiда Кучми.


Екс-майор держохорони Микола Мельниченко не приносив на слiдчий експеримент у Секретарiат Президента диктофон, яким вiн записував розмови в кабінеті колишнього Президента України Леонiда Кучми.

Про це вiн повiдомив в iнтерв''ю «5 каналові».

Пiд час проведення слiдчого експерименту в колишньому кабiнетi Леоніда Кучми вiдтворювалися умови, за яких екс-майор мiг проводити запис.

Якщо свiдчення Миколи Мельниченка пiдтвердяться, плiвки можуть долучити як речовi докази до кiлькох справ, зокрема до «справи Гонгадзе».

Це перший експеримент зi встановлення автентичностi записiв.

«Слiдча дiя… мала пiдтвердити лише той факт, що я фiзично мiг заходити до кабiнету, що я фiзично мiг пронести диктофон, що я фiзично його мiг поставити в те мiсце, — я вже 7 рокiв надаю свiдчення, в яке саме мiсце я мiг його поставити», — пояснив Мельниченко.

Вiн також зазначив, що пiсля цього слiдчого експерименту посадовi особи, якi сумнiвалися в його словах, уже не сумніватимуться.

Наступною слiдчою дiєю, за словами Миколи Мельниченка, буде вiдтворення акустичної обстановки з залученням мiжнародних експертiв.

Також вiн заявив, що не довiряє заявам Генеральної прокуратури, якщо слова її керiвникiв не збiгаються з дiями.

«Я на словах не довiряю нi Генеральнiй прокуратурi, нi генпрокурору Олександрові Медведьку, не довiряв i генпрокурору Святославові Пiскуну», — наголосив Микола Мельниченко.

Він іще раз заявив, що голова Адмiнiстрацiї Президента Леоніда Кучми Володимир Литвин i голова Служби безпеки України Володимир Деркач приносили Кучмi матеріали, написанi журналiстом Георгієм Гонгадзе, для ознайомлення.

Микола Мельниченко повідомив також, що має і записи розмов Віктора Ющенка з колишнім Президентом Леонідом Кучмою.

Під час цих розмов Віктор Ющенко перебував у статусі голови Нацбанку, а пізніше — на посаді Прем’єр-міністра.

За словами Мельниченка, він не бачить у цих бесідах нічого, що б компрометувало чинного Президента України.

Вiн також запропонував створити робочу групу з адвокатів i журналiстів, які розшифрують розмови Віктора Ющенка, Віктора Януковича та iнших полiтикiв у кабінеті Кучми, щоб потім видати їх окремою брошурою.
XS
SM
MD
LG