Доступність посилання

ТОП новини

Матч за Суперкубок України з футболу між «Динамо» і «Шахтарем» 10 липня обслуговуватиме голандець Петер Вінк


Геннадій Мороз Київ, 26 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Провідні футбольні клуби України продовжують схилятися до запрошення іноземних арбітрів. Останнім часом, здавалося, довіри до українських рефері побільшало. Одначе на практиці тенденція зберігається. Матч за Суперкубок України між київським «Динамо» і донецьким “Шахтарем” 10 липня в Одесі судитиме голандець Петер Вінк.

Останні матчі між «Динамо» й «Шахтарем» на фініші попереднього Чемпіонату цілком успішно обслуговували українські арбітри. Але з’ясувалося, що втрачену довіру швидко повернути не вдається.

І вже на перший матч нового сезону знову запросили іноземця. Одеський поєдинок за Суперкубок України між двома ґрандами судитиме бригада арбітрів із Нідерландів на чолі з Петером Вінком, який входить в елітну групу європейського союзу футбольних асоціацій.

Минулої осені цей рефері вже обслуговував матч за участю «Динамо» в європейській Лізі Чемпіонів. Той поєдинок киян проти «Ліона» у Франції закінчився мінімальною перемогою господарів із рахунком 1 : 0.

Безсумнівно, Петер Вінк — арбітр досвідчений і авторитетний. Та в разі збереження невтішної для українського футболу тенденції можна прогнозувати чергову зливу запрошень іноземних арбітрів на матчі внутрішнього Чемпіонату.

В європейському кубкові УЛЄБ із баскетболу цієї осені виступатиме маріупольський «Азовмаш»

У понеділок Чемпіони України отримали персональне запрошення від Асамблеї Союзу європейських баскетбольних ліг. Віце-президент маріупольського клубу Борис Маленький заявив, що це велика честь, і в другому за рангом турнірі після Євроліги «Азовмаш» виступатиме гідно.

Раніше як головного претендента на українське місце у цьогорічному Кубкові УЛЄБ завдяки кращій інфраструктурі розглядали столичний БК «Київ».

Київський «Сокіл» офіційно прийняли до Вищої ліги Чемпіонату Росії з хокею

Рішення запросити українців у власний чемпіонат росіяни підтримали одноголосно, що з’ясувалося після вчорашнього засідання російського НОКу.

Щоправда, «Соколові» необхідно надати фінансові гарантії. Адже на команду очікують серйозні переїзди, які вже не осилити стареньким автобусом. Крім того, росіяни вимагають проводити ігри тільки на нових сучасних аренах. І для “Сокола” єдиним можливим варіантом нині є спорткомплекс у Броварах.

Останнім часом єдиний професійний клуб України виступав у Чемпіонаті Білорусі. В останній першості сусідньої країни хокеїсти «Сокола» посіли передостаннє місце.
XS
SM
MD
LG