Доступність посилання

ТОП новини

Олена Бондаренко вийшла в друге коло тенісного “Вімблдону”.


Геннадій Мороз Київ, 27 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Звичний для Лондона дощ часами вельми несподівано втручається в спортивне життя столиці Англії. Так, через банальну лондонську мряку у понеділок не відбулася цілка низка матчів на тенісному “Вімблдоні”. Щоправда, вже у вівторок спортсмени майже надолужили згаяне на старті турніру. Зокрема, на традиційні трав’яні корти напередодні вийшли одразу три українки.

Олена Бондаренко, як і належить лідерові збірної України, на старті Вімблдону легко і невимушено здолала опір американки Джилл Крейбас. За матч українка віддала своїй суперниці лише три розіграші. У підсумку 6:1, 6:2 на користь Олени Бондаренко, яка в наступному раунді змагань зустрінеться із угоркою Агнеш Шаваї.

За крок від сенсації на старті нинішнього трав’яного Гренд Слему з призовим фондом у більше ніж за 22 мільйони доларів була Юлія Вакуленко. У матчі з п’ятою ракеткою турніру Світланою Кузнецовою з Росії українка виграла першу партію, вела в другій, але в підсумку таки поступилася значно більш досвідченій суперниці. 6 : 4, 4 : 6 і 3 : 6 не на користь Вакуленко. Залишає турнір і Вікторія Кутузова. У першому колі чемпіонату українська тенісистка, щоправда, без надзвичайної драматургії, у двох сетах поступилася Тетяні Пучек з Білорусі 4 : 6, 2 : 6. Сьогодні на корти Всеанглійського клубу лаунтенісу у Вімблдоні вийдуть ще дві українки. Тетяна Перебийніс зустрічатиметься із швейцаркою Гальярді. Катерина Бондаренко протистоятиме росіянці Динарі Сафіній.

У розіграші європейського Кубка УЛЄБ з баскетболу в наступному сезоні Україну представлятиме одразу два клуби “Азовмаш” і БК “Київ”

Остаточний список учасників представницького турніру у вівторок оприлюднило керівництво Союзу європейських баскетбольних Ліг. Таким чином компанію маріупольському “Азовмашеві” в цьогорічному Кубкові склав також столичний БК “Київ”.

Загалом у другому за рангом європейському турнірі виступить одразу 54 баскетбольні клуби, які представлятимуть двадцять п’ять країн Європи. А жеребкування першого групового етапу кубка УЛЄБ відбудеться вже в суботу в Італії.

За перемогу на Чемпіонаті Світу український спортсмен відтепер отримуватиме від держави 1 тисячу доларів призових

Напередодні Кабінет міністрів України збільшив розмір винагород вітчизняним тренерам і спортсменам за призові нагороди на чемпіонатах світу і Європи з олімпійських видів спорту.

Найвище оцінено “золото” світового гатунку—5 000 гривень. А ось перемога на Чемпіонаті Європи “коштуватиме” українським спортсменам вдвічі дешевше 2500 гривень. Не образили й тренерів, винагорода для яких збільшена вдвічі. Тож, справа за перемогами.
XS
SM
MD
LG