Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода засмучене намаганням усунути його з ефіру в Вірменії, правозахисники закликають вірменський парламент не ухвалювати обмеження на іноземні ЗМІ


Президент Радіо Свобода — Радіо Вільна Європа Джефрі Ґедмин скритикував законопроект, який заборонить ретрансляцію передач вірменської служби радіо на хвилях громадської телерадіокомпанії. Правозахисна організація «Г’юман Райтс Воч» закликала парламентарів Вірменії не ухвалювати законопроект, який передбачає значні обмеження на передачі іноземних мовників, і особливо на Радіо Свобода.

Президент Радіо Свобода — Радіо Вільна Європа Джефрі Ґедмин скритикував законопроект, який заборонить ретрансляцію передач вірменської служби радіо на хвилях громадської телерадіокомпанії.

Водночас він висловив сподівання, що законопроект не буде схвалений в останньому читанні і не стане законом.

Правозахисна організація «Г’юман Райтс Воч» закликала парламентарів Вірменії не ухвалювати законопроект, який передбачає значні обмеження на передачі іноземних мовників, і особливо на Радіо Свобода.

За словами правозахисників, цей законопроект «чітко обмежує доступ до важливого незалежного джерела інформації» і завдає удару і Радіо Свобода, і свободі засобів інформації загалом.

У п’ятницю парламент Вірменії ухвалив у першому з двох читань законопроект, за яким вірменські засоби інформації муситимуть платити понад 200 доларів державного мита за кожну програму, зроблену закордонними компаніями.

Це у 70 разів більше, ніж їм обійдеться місцевий медіа-продукт.

Окрім того, закордонні програми мають узагалі заборонити транслювати на частотах державної Громадської телерадіокомпанії.

Наразі єдиною західною компанією, яка їх використовує, є Радіо Свобода.

Друге й остаточне читання заплановане на понеділок.
XS
SM
MD
LG