Доступність посилання

ТОП новини

Американські війська в Багдаді вбили чи то терористів, чи то мирних мешканців; двох солдатів США в Іраку звинуватили в свідомому вбивстві


Військові США в своїй заяві повідомили про знищення близько 26 повстанців, що, як вважають, були пов’язані з «іранськими терористичними мережами». Водночас іракська поліція і представники лікарень заявляють, що загиблі — цивільні особи. Водночас двом американським військовим, які служили в Іраку, винесли звинувачення в свідомому вбивстві трьох іракців.

Військові США в своїй заяві повідомили про знищення близько 26 і затримання 17 повстанців, що, як вважають, були пов’язані з «іранськими терористичними мережами».

За повідомленням, спецоперація на світанку в шиїтському районі іракської столиці, Місті Садр, була спрямована на чотири автомашини, які належали мережі «таємних осередків», що, як вважають, відповідальні за пересування озброєнь із Ірану для іракських повстанців.

Водночас іракська поліція і представники лікарень заявляють, що загиблі — цивільні особи.

Іран відкидає звинувачення США в тому, що Тегеран підтримує протиурядових повстанців в Іраку.

Водночас двом американським військовим, які служили в Іраку, винесли звинувачення в свідомому вбивстві трьох іракців.

Серед звинувачень — також перешкоджання правосуддю і те, що солдати клали біля тіл убитих зброю, вочевидь щоб створити враження, що це вбиті в бою вороги.

Обидва військові перебувають в американській військовій в’язниці в Кувейті.

Американські військові також повідомляють про загибель одного свого військовослужбовця і поранення трьох інших, біля патрульного авта яких підірвали міну в південній частині Багдада.

А в місті Аль-Фаллуджі на заході Іраку американські військові знайшли масове поховання з тілами близько 40 зв’язаних і розстріляних людей.
XS
SM
MD
LG