Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко: «Правиця» приєднається до «мегаблоку» демократичних сил


За словами В’ячеслава Кириленка, «Правиця» також приєднається до «мегаблоку». «З понеділка „Правиця“ вирішить усі складні для неї питання, і ми повідомимо про утворення широкого блоку», – зазначив лідер «Нашої України». Тим часом лідер «Правиці» Юрій Костенко в інтерв’ю Радіо Свобода каже, що для початку мусить розібратися у нинішній ситуації: «„Наша Україна“, „Народна самооборона“ та „Українська правиця“ робили „мегаблок“, узгодили всі положення, фактично розпочали офіційно виборчу кампанію, і тут раптом „Наша Україна“ та „Самооборона“ перезасновують блок».


На цьому лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко наголосив у неділю на прес-конференції у Полтаві.

«„Наша Україна“ була ініціатором створення широкого блоку, ми й зараз робимо все для того, щоб націонал-демократичні сили були разом», – заявив Кириленко, нагадавши, що 28 червня була підписана угода між «Нашою Україною» та «Самообороною» про об’єднання і спільний похід на вибори.

До «мегаблоку» входить 7 партій.

За словами В’ячеслава Кириленка, «Правиця» також приєднається до «мегаблоку». «З понеділка „Правиця“ вирішить усі складні для неї питання, і ми повідомимо про утворення широкого блоку», – зазначив лідер «Нашої України».

В’ячеслав Кириленко також заявив, що «Самооборона» готова до створення єдиної партії: «Я переконаний, що „Правиця“ також на це погодиться, бо вона ніколи не заперечувала створення єдиної націонал-демократичної партії. Мова лише про темпи та механізми створення. Якщо є питання щодо способу утворення такої партії, це можна прописати у окремому документі».

«Ми маємо йти разом, щоб не розпорошувати сили», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

Тим часом лідер «Правиці» Юрій Костенко в інтерв’ю Радіо Свобода каже, що для початку мусить розібратися у нинішній ситуації: «„Наша Україна“, „Народна самооборона“ та „Українська правиця“ робили „мегаблок“, узгодили всі положення, фактично розпочали офіційно виборчу кампанію, і тут раптом „Наша Україна“ та „Самооборона“ перезасновують блок. Тому ми хочемо з’ясувати, що це означає. Приєднуватися до чого? До блоку? До єдиної партії, яку начебто започатковують? Тоді треба з’ясувати, що це за ідеологія у цієї партії. Соціаліст Луценко стоїть на принципово інших позиціях, ніж „Українська правиця“».

Матеріали до теми:

• Перспективи розширення мегаблоку

• Кириленко та Луценко не запросили Костенка?
XS
SM
MD
LG