Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відзначили День ВМС України


Володимир Притула Севастополь, 2 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Севастополі в неділю пройшли урочистості з нагоди 15-ї річниці Військово-Морських Сил України. І хоча формально день народження українського флоту припадає на 5 квітня 1992 року, День ВМС України відзначають саме 1 липня. В урочистих заходах взяв участь і Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Віктор Ющенко.

Президент України Віктор Ющенко виступає перед Українськими моряками
(RadioSvoboda.Ua)
Над Севастополем лунали українські військові пісні. У неділю тут удруге відзначали окремий День ВМС України. Раніше українські моряки святкували разом із російськими День ВМФ Росії, що припадає на останню неділю липня.

Цьогорічне свято припало на 15-ту річницю українського флоту. Привітати військових моряків до Севастополя прибув Президент Ющенко.

«Ваші завдання і ваші проблеми ніколи не будуть поза увагою держави!» – пообіцяв Ющенко і побажав українським морякам «чистих фарватерів та сім футів під кілем».

Президент побував на кораблях українського флоту, вручив нагороди та ордери на квартири військовослужбовцям, а також офіцерські кортики цьогорічним випускникам військово-морського інституту.

Вітаючи моряків зі святом, Ющенко заявив, що Україна повинна бути готовою швидко реагувати на всі зовнішні загрози і це ключове завдання, яке він ставить перед керівництвом Збройних Сил і, зокрема, ВМС України. Президент Ющенко також пообіцяв, що як голова держави, як Верховний Головнокомандувач він завжди дбатиме про належні умови для служби моряків і про їхній добробут.
Корвет "Тернопіль"
(RadioSvoboda.Ua)


Українському флотові – найсучасніші кораблі

Віктор Ющенко також відзначив актуальність подальшої модернізації ВМС України. Серед перспективних планів розвитку флоту Президент назвав проект «Корвет», який, за його словами, вже має «високу проектну розробку на рівні техніко-економічного обґрунтування».

Командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх
(RadioSvoboda.Ua)
Він зазначив, що йдеться про серію сучасних кораблів, які фінансуватимуться з держбюджету і поповнюватимуть військовий флот України.

Командувач українського флоту віце-адмірал Ігор Тенюх уточнює, що ця програма вже запрацювала. «Я вже мав зустріч із керівниками казенного суднобудівного заводу в Миколаєві, і вони доповіли про перший етап ескізного проекту нового корвету. Це найсучасніший корабель. Цей проект буде закінчений до кінця нинішнього року і збудований за технологією „Стелс“. Корвет відповідатиме всім сучасним вимогам», – повідомив командувач.
XS
SM
MD
LG