Доступність посилання

ТОП новини

Вірменський парламент відклав голосування про законопроект про іноземні ЗМІ на вівторок


У понеділок вірменські законодавці розглядали поправки до законодавства, які обмежать діяльність іноземних медіа, в другому й останньому читанні.

У понеділок вірменські законодавці розглядали поправки до законодавства, які обмежать діяльність іноземних медіа, в другому й останньому читанні.

Минулого тижня законопроект схвалили в першому читанні.

За документом, вірменські ЗМІ муситимуть платити понад 200 доларів держмита за кожну програму, зроблену закордонними компаніями.

Це в 70 разів більше, ніж їм обійдеться місцевий медіа-продукт.

Окрім того, іноземні програми заборонять транслювати на частотах державної Громадської телерадіокомпанії.

Наразі єдиною іноземною програмою на цих частотах є передачі вірменської служби Радіо Свобода.

Проти цих поправок до законодавства виступають і місцева опозиція, і міжнародні правозахисники.

Кількасот прихильників вільної преси зібралися в понеділок біля будівлі парламенту на акцію протесту проти ухвалення закону.

Деякі депутати під час розгляду в понеділок запропонували поправки, які б змінили визначення «іноземних мовників» так, щоб виключити з цього поняття Радіо Свобода, і які б зменшили чи скасували держмито за ретрансляцію.

Представник ОБСЄ з питань свободи преси заявляє, що ухвалення законопроекту в первісному вигляді зробить президентські вибори у Вірменії в березні наступного року менш вільними і чесними.

«Якщо до часу виборів важливе джерело додаткової інформації зникне, це значно послабить доступ вірменів до різних джерел інформації, а це вплине на результат виборів», – наголосив Міклош Гарасті.
XS
SM
MD
LG