Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: проведення сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Києві не свідчитиме про легітимізацію Верховної Ради


Заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий нагадав, що Україна надала цій міжнародній інституції свою територію для проведення засідання. «Членство у цій інституції мають не парламенти країн – членів ОБСЄ, а окремі парламентські делегації. Україна на цій сесії буде представлена не парламентом, а українською парламентською делегацією в ОБСЄ», – наголосив Олександр Чалий. 5 липня у будинку Верховної Ради в Києві розпочнеться щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка триватиме до 9 липня.

Заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий нагадав, що Україна надала цій міжнародній інституції свою територію для проведення засідання.

«Членство у цій інституції мають не парламенти країн – членів ОБСЄ, а окремі парламентські делегації. Україна на цій сесії буде представлена не парламентом, а українською парламентською делегацією в ОБСЄ», – наголосив Олександр Чалий.

5 липня у будинку Верховної Ради в Києві розпочнеться щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка триватиме до 9 липня. У роботі сесії братимуть участь 52 делегації.

За словами заступника міністра закордонних справ Андрія Веселовського, у рамках цієї сесії відбудеться низка протокольних заходів.

«Першим і найважливішим» серед них він назвав вітальне слово Президента України.

Також, додав представник МЗС, до Парламентської асамблеї ОБСЄ звернеться зі спеціальним виступом Голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз.

Президент Віктор Ющенко своїм указом 2 червня розпустив парламент як неправочинний на підставі складання повноважень депутатами фракцій БЮТ та «Наша Україна» і призначив позачергові вибори парламенту на 30 вересня. Проте коаліційна більшість у Верховній Раді всупереч указові продовжила працювати.
XS
SM
MD
LG