Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі залізничники страйкують – переповнені вокзали, хаос на дорогах


Надія Кандиба Німеччина, 3 липня 2007 (RadioSvoboda.ua) – Той, хто цими днями подорожує німецькою залізницею, повинен мати передусім міцні нерви й багато часу. Страйк працівників залізничного транспорту може призвести на окремих відрізках до повної зупинки руху.

На перонах у Німеччині нині найчастіше доводиться чути оголошення про затримку або скасування поїздів. Зали для чекання вщент заповнені пасажирами, які через страйк залізничників не можуть продовжити свою поїздку.

На вокзалах застрягли не лише люди, які поспішають на працю, але й чимало туристів, групи школярів, що під час літніх канікул вирушили в подорож, відпускники.

У вівторок уранці перебої залізничного руху спостерігалися в Берліні, Мюнхені, Штутґарті, Ганновері, Франкфурті-на-Майні.

Страйк могли відчути на собі також авіапасажири, оскільки тимчасово не ходили й міські електрички, яка з’єднує аеропорти з центрами міст.

Багато хто вирішив пересісти на авто, що у свою чергу призвело до виникнення додаткових пробок на автострадах.

Багато пасажирів обурені, – але й серед них можна знайти й таких, хто, незважаючи на величезні незручності, з розумінням поставився до проблем страйкарів.

Збитки і в пасажирів, і в залізниці

Щоб якось заспокоїти пасажирів, керівництво залізниці розпорядилося в дні страйку роздавати їм безплатні булочки й воду. Обмінювати квитки пропонують безплатно, а за невикористані квитки повертають гроші.

У той час як пасажири й туристи внаслідок страйку витрачають нерви й час, німецькій залізниці доводиться рахуватися з багатомільйонними фінансовими збитками.

Особливість страйку працівників німецької залізниці полягає в тому, що обслуговувальний персонал і машиністи проводять цього разу окремі акції протесту. Машиністи, об’єднані в свою власну профспілку, вимагають підвищити їм зарплату на третину.

Такі незвично високі вимоги вони пояснюють тим, що, попри вкрай відповідальну працю, отримують лише півтори тисячі євро чистими. Для Німеччини це нижче від середнього рівня.

У середу вранці залізничники знову планують на кілька годин скласти роботу.
XS
SM
MD
LG