Доступність посилання

ТОП новини

Президент Вiктор Ющенко проводить зустріч із представниками великого бiзнесу


Провідні теми наради – податкова реформа, дотримання прав власності і проблема рейдерства.


Провідні теми наради – податкова реформа, дотримання прав власності і проблема рейдерства.

Очікується, що учасники наради підпишуть Меморандум про співпрацю.

Це вже третя така зустріч. Дві попередні відбулися у 2005 та 2006 роках.

Своїм все, чужим – податкова. Так напередодні характеризував відносини між владою та бізнесом представник Блоку Юлії Тимошенко Микола Сивульський: «Донецька область виконала план по доходах бюджету по загальному фонду на 58%. Поки був “помаранчевий” уряд 7 місяців, податки ще платили. Як тільки свої прийшли до влади, податки перестали платити. Система оподаткування переведена у ручний режим».

Втім, на думку соціаліста Олександра Баранівського сьогодні владі та бізнесу вдається нормально співіснувати: «Я не бачу нарікань з боку влади на бізнес, і не бачу нарікань бізнесу на адресу влади».

А як повідомила прес-служба Української народної партії в блоці «Рух-Українська правиця», представник блоку Євген Жовтяк вважає, що Президент приділяє недостатню увагу до представників середнього й малого бізнесу: «4 липня Президент України вже втретє запрошує до себе на зустріч представників великого бізнесу для обговорення економічних питань і підписання меморандуму про співробітництво, однак жодного разу не влаштовував прийом для представників середнього й малого бізнесу».

За словами Євгена Жовтяка, без консультацій з малими й середніми підприємцями України ніколи не вирішити проблеми безробіття, сплати податків, виходу економіки з тіні.

Матеріал до теми:

• Влада та бізнес: партнери, чи конкуренти?
XS
SM
MD
LG